Lähiruoka&Kirppistapahtuma

Piipahdin lauantaina Värtslän Tuottajain Talolla (Värtsilän koulu) olleessa myyntitapahtumassa, siellä oli kunnioitettava määrä myyjiä sekä tapahtumia. Oli tuotteita kuten hunajaa, useammalta tuottajalta, leivonnaisia sekä juureksia. Olisin ostanut myös lanttuja joka kuitenkin puuttui valikoimasta, harmittava puute. Saatavilla oli kuumia makkaroita sekä valikoima muitakin maukkaita grillattuja annoksia.


Saarivaaran kylä-aktiivien aikaansaannoksia on ”halkomotitkin” näytöllä. Saarivaara taitaa ollakin jo Joensuun hallinta aluetta.

Kalle Matti Väänänen

Kuulemani mukaan kauppa kävin hyvin osa tuotteista loppui jopa kesken. Olen lukenut sosiaalisesta mediasta ja ihmiset ovat sanoneet, että toivottavasti vastaaville tapahtumille saadaan jatkoa myös tulevaisuudessa.

Sauli Lindfors

Teksti, Kalle Matti Väänänen, Sauli Lindfors

Kuvat, Kalle Matti Väänänen, Anne Lindfors, Sauli Lindfors

7 comments for “Lähiruoka&Kirppistapahtuma

 1. Hieno tapahtuma on ollut ja oikein mukavissa tiloissa👍
  Kai siellä oli Wärtsilän Mustaa myynnissä?

 2. Saarivaaralaiset taas ahkeroineet. Ovat laittaneet nuotiopaikankin
  Lotinalle, näkyy tielle. Kyllä tuollainen piristää kyläkuvaa, kuuluipa se
  mihin kuntaan hyvänsä.

  Mukava nähdä kuvia kesän sadosta.

 3. Jorelle… Itse kaivelin Wärtsilän Mustaa kolmesta eri kohtaa penkeistäni mutta kovin oli rupista etten sitten tohjennut tapahtumaan sitä tuoda. Maku sinällään on ihan ok mutta ulkonäkö ei kovin edustava tänä.

 4. Katselin Eero-Matti Facen puolelta että kyllä Sun puutarhassa juurekset sun muut hyvin viihtyy.

  Kovin jäi pienikokoisiksi mun Wärtsilän Mustat
  ankaran kuivuuden seurauksena.Alpon lahjoittamat siemenet antoivat kuitenkin sen verran satoa että ensi kevään kotiseutuprojektimme jatkuu.
  Tavoite on levittää Wärtsilän Musta Taalintehtaalle
  jonne vanhasta Värtsilästä muutti paljon porukkaa sotien jälkeen.Täällä oli Wärtsilä yhtymällä töitä tarjolla.

 5. Oletko Jore muistanut varmistaa Taalintehtaan kunnanhallitukselta ettei Wärtsilän Mustaa ole rekisteröity siellä vieraslajiksi? Joudut kurtturuusun tavoin muuttamaan perunapellon kannabispelloksi.

 6. Ostos mielessä tuonne menin ja sitä löysin mitä olin hakemassa, kuivakakku oli hyvää. Värtsilän Musta on hieman konstikas kasvatettava. Vanhana lajikkeena se on perunarutolle arka ja maan pH:n tulee olla sopivan hapan niin ei rupisuus liikaa vaivaa. Omat V M:t kasvoivat aivan kelvollisesti ja varasin hieman enemmän siemenperunaa tulevalle kesälle kuin nyt oli.

 7. Hyvin kasvoi Värtsilän musta – ja on myös maistunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *