Josko vaikka kalaan…

Juvanjoen kalavesien osakaskunnan vuosikokous päästiin kuin päästiinkin koronasta huolimatta pitämään sunnuntaina yhdeksän osakkaan tai heidän edustajansa voimin. Kiitos kaikille päätöksentekoon osallistuneille sekä ”hengessä” mukana olleille!

Siellä tehdyt käytännön kalanpyyntiä koskevat päätökset löytyvät alempana olevasta tiedotteesta, joka annetaan mukaan myös jokaiselle luvan ostajalle.

Myynnissä on viiden euron suuruinen perusmaksu, joka jo itsessään sisältää tiettyjä kalastusoikeuksia. Sen päälle voi sitten lunastaa haluamansa määrän kahden euron hintaisia pyydysyksiköitä eli merkkejä jotka oikeuttavat kalastamaan vaihtoehtoisesti verkolla, katiskalla tai rysällä. Kaikki nämä myydään kuitenkin kirjanpidon yksinkertaistamiseksi verkkomerkin nimellä.

Kalastuslupien myynti aloitetaan huomenna 1. päivänä huhtikuuta eli jo silloin ainakin joku meistä viidestä pystyy kirjoittamaan luvan. Kaikki luvat myydään samoilla ehdoilla sekä osakkaille että ulkopuolisille.

Meillä on yhteisessä käytössä vesialuetta noin 450 hehtaaria, joten tilaa riittää varmasti jokaiselle. Näin ollen toivommekin kaikkien kalastajien pidättäytyvän miehittämästä jatkuvaluonteisesti joitakin tiettyjä suosituimpia pyyntipaikkoja, jolloin kalojen eduksi pistemäinen pyyntipaine vähenee ja samalla mahdollistetaan kaverinkin pääseminen välillä niille parhaille(?) apajille.

Jos vain suinkin aikaa ja kiinnostusta liikenee, niin lahnan poistopyyntiä suositellaan harjoitettavaksi Kaustajärvessä, Varpalammessa, Mellitsassa sekä Väärälammessa.

Kireitä siimoja sekä painavia verkkoja, ottakaa rohkeasti yhteyttä jos joku asia askarruttaa tai muuten painaa mieltä!

JUVANJOEN KALAVESIEN OSAKASKUNNAN TIEDOTE 2021

Osakaskunnan hallinta-alue rajoittuu Ryösiönjokeen sekä Tohmajärven ja Joensuun väliseen kunnanrajaan.

MYYTÄVÄT LUVAT:

Perusmaksu (pakollinen) 5 € , sisältää seuraavat luvat:

– koukkukalastus

– lisävapa

– pitkäsiima

– tuulastus

– ravustus

Pyydysyksikkö 2 € / kpl , lukumäärä vapaa:

– verkko 3 m x 30 m

– katiska

– rysä

Kalastuslaki sallii enintään kahdeksan (8) verkon käyttämisen samanaikaisesti venekuntaa kohti. Kalastajia kehotetaan käyttämään harkintaa erityisesti lampivesien ja Kaustajärven syvännealueiden pyynnissä.

RAJOITUKSET:

Siian istutusvesissä (Ahvenlampi, Aittolampi, Honkalampi, Mellitsa, Ristilampi, Syvälampi, Väärälampi ja Ylä-Ryösiö) alin sallittu verkon solmuväli on 40 mm.

Kaustajärvessä yli kolmen (3) metrin syvyisellä vesialueella alin sallittu verkon solmuväli on 50 mm.

Alamitat: kuha 42 cm ja rapu 10 cm

KALASTUSLUPIEN MYYJÄT:

Juhani Mielonen 050 022 09 45

Pekka Kupiainen 050 025 17 95

Veikko Tikka 040 503 40 15

Jussi Raerinne 041 483 62 61

Paula Raerinne 045 675 82 07

OSAKASKUNNAN TOIMIHENKILÖT:

– puheenjohtaja Jussi Raerinne 041 483 62 61

– varapuheenjohtaja Pekka Tarvainen 050 400 13 50

– sihteeri – rahastonhoitaja Paula Raerinne 045 675 82 07

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *