Lapinpöllö vieraili ruokintapaikalla

Lapinpöllö vieraili lintujen ruokintapaikalla eilen 18.3.2021. Oli hankala kuvauspaikka. Auringon valo tuli pöllön takaa. Sain vain zoomilla kuvia, muuten oli vain pelkkää suttua. Käsivaralla sihtailu myös osasyy. Onnekseni se viihtyi jonkunaikaan tuossa sähkökaapelilla.

Luutalahti 18.3.2021
Kalle M. Väänänen

4 comments for “Lapinpöllö vieraili ruokintapaikalla

  1. Pöllö on nopea nappaamaan.
    Kalle oli nopeampi.

  2. Tietääköhän pöllö itse miten pelottavan näköinen on. Onne vaan Kalle-M ! Nopea mies se kuvan nappaa, vai miten se meni. Kyllä on vaikea ottaa kuvia vastavaloon kun lumi on vielä taustalla.

    Meidän linujen ruokintapaikalla kävi luultavasti varpuspöllö. Kiva harvinaisuus sekin.

  3. Lapinpöllö istuskeli pitkään myös Viinijärvellä sähkölangalla. Siellä sitä ihmiset kuvaili.

  4. Lehtikoirjoitusten mukaan ei olekaan hyvä asia, että pöllöt tulevat pihapiiriin kuvattaviksi, vaan ne ovat silloin jo hengenvaarassa, nälkään kuolemassa. Hiiret ja myyrät pysyttelevät metrisen hangen alla. Pöllöille voisi periaatteessa viedä vaikkapa jauhelihapullia tarjolle, mutta lintuasiantuntijoitten mukaan pöllö ei tunne liikkumatonta jauhelihamöykkyä ruuaksi. Se pitäisi liikkua ja siinä pitäisi olla karvoja päällä. Kissan tai koirankarvatkin kuulemma kelpaisivat. Surullista ja mielenkiintoista.

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e97362b5-d58d-43bf-98d2-ea609a75e452

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *