Ideoita ruokintapaikalle

Hempan Pirkkaniksistä innostuin keksimään ideoita

Valkoinen metalli ”laatikko” jossa vasemmalla harvaverkkoinen häkki. Oikealla läpinäkyvä laatikko. Tuolle häkille pitäisi keksiä jotain järkevää käyttöä. Jyville se on liian harva ja rasvapalloille turhan tiheä. Olisiko lukijoilla ideoita?
Läpinäkyvässä laatikossa pidän pieniä siemeniä. Luonnollisesti niitä ropisee roppakaupalla alas hankeen, josta suursyömäri-närhet tahtovat niitä ahmia.
Isojen lintujen ahminnan rajoittamiseen on eräs idea alakuvassa. Pakastimen kori.

Metalliverkkoinen putki on paras tämän pihan ruokintalaitteista.
Kanaverkosta olisi tehnyt, mutta sellaista ei ollut. Vanha pakastusarkun kori kokeilussa. Pikkulinnut kulkevat sisään ja ulos ongelmitta. Mustarastaskin on keksinyt miten tuonne pääsee. Närhet vielä miettivät. Pyrstötiaisia odotan
Yhteistyötä parhaimmillaan. Tikka louhii jäistä jyvämakkaraa ja toiset noukkivat maahan tippuneet ruokamuruset. Pakkasta on tässä -32 c. Harmi kun yksi kuva puuttuu; kun mustarastas kaivoi hankeen kuoppaa niin keltasirkut tulivat säteettäin ympärille odottamaan mitä sieltä löytyy heille. Sellainen kuva pitäisi saada.

Pitäisikö ideoiksi laskea vielä nuo ”joulukuuset” . Linnuilla on ollut koko talven kaksi joulukuusta ja loppiaisena vapautui tuvasta yksi lisää. Kun on evästä monessa paikassa niin ei tarvitse niin kinastella. Kuusten alla on kauraa. Kovalla pakkasella talipallot ja pötkyt ovat yöt sisällä. Hyvä idea sekin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *