Joulutervehdyksiä 2020

Kuva: Valaistu Värtsilän Valkoinen talo.
Ikkunoilla lisäksi virtuaalinen kynttilävalaistus

Tässä voit lähettää joulutervehdyksiä kirjoittamalla kommenttikenttään. Kuvalliset viestit sähköpostin kautta verkkovartsi@gmail.com

Jo äiti opetti, että kaikki pitää tehdä aikanaan.
Kalle Matti otti lumiset joulukuvat silloin kun oli lunta.
Kuva: KMV

 Joulutervehdys täältä Luutalahdesta Värtsin aktiiveille toimittajille ja lukiijoille.

Tämä lumikuva on otettu 09.11.2012. Silloin oli täällä vielä oikeita talvisäitä, oli oikein kirkas talviaamu jo marraskuun alussa. Toinen kuva on puurimoista tehty (aseteltu) tähti, sähkölampun valaisema. 

Hyvää joulua Värtsilän kotikirkon aiheisin kuvin
Terveisin Jore perheineen

Leminrinteen hautausmaan risti
jouluaattona 2020

21 comments for “Joulutervehdyksiä 2020

 1. Joulutervehdys Valkoisen talon isäntä Tapani Näätäselle ja kiitokset talon valaisusta ohi ajavien piristykseksi. Minäkin olen saanut ihastella valaistua Valkoista taloa muutaman kerran. Silloin penskana tuli katseltua kaupan kohdalta, joko kirjaston valot näkyivät, eli oliko kirjasto jo auki.

  Nyt korona – etätyö – virtuaalivuonna laitoin Tapsan luvalla virtuaaliset joulukynttilät tähän Valkoisen talon kuvaan.

 2. Alapo on ähvertännä mojovasti tuon assiin etteen ja lopputulos on tosi, tosi hyvä👍

 3. Valaistu Valkoinen talo palauttaa muistiin lapsuuden ja nuoruuden aikoja Jänisjoen toisella puolella. Kerron niistä yhden. Siiri Lintunen – siis tuleva ”Äitee” – juoksi pihan reunalta joelle ja sen jälkeen jään yli joen toiselle puolelle, koska siellä oli seppä Rantasen Taunon poika Kalle. Tuo kuntolenkki tuotti tulosta myöhemmin Lahdessa – ja ympäri maailman.

  Toinenkin muisto Siirin lenkeilystä: Olin luomassa sontakuormaa traktorin peräkärryyn jossain Kenraalinkylän pihassa. Siiri kurvasi paikalle ja hetken kuluttua jatkoi matkaa. Pitkän lenkin kautta maailman huipulle kilpaladuilla!

  Joulumieltä kaikille Värtsin lukijoille! Pidetään turvavälit.

 4. Poikamies, uattelin, jotta Värtsi vois osallistua Värtsilän piristykseen vaikka näin nyyttikesti – systeemillä. Eikähän tuossa ähertäissä männyt kuin par iltoo ja päivä.Tapsalla on männyt paljo pitempään. Laulun mukaan joka ikkunalla ois pitänä olla kaksi kynttilää, mutta siästin muutaman.

 5. Onnittelut ja Joulumieltä Tapsalle ja Alpolle hienosta Valkeantalon muistokuvasta.Alpolla näin enerkiansäästöaikaan hieno idea,säästää ees vähän noita kynttilöitä.

  ps.En kyllä honannut jotta niitä puuttui.En kattonut ees onko Hopeekallion puolen ikkunoissa myös kynttilät…

 6. Jouluiset terveiset Ratavartion Jorelle perh. sinne Mathildedaliin ja samalla ettei mustetta kulu liikaa Luutalahden Kallelle Rauhaisaa Joulua.

  Terveisin Tapani ja Erja .

 7. Kaikille Värtsin lukijoille ja lukematta jättäneille Oikein Rauhaisaa Joulun aikaa ja Uudenvuoden vaihdetta ja pysykää terveinä ⛄:-)

 8. Hyvää Joulua ja koronavapaata tulevaa Uutta Vuotta kaikille Värtsin lukijoille!

  Toivottaa lumettomasta etelä-Suomesta Janne

 9. lähetän näin Värtsin välityksellä joulutervehdyksen Arja ja Juha Varoselle Niiralan kulmille ja toivon että te saatte sinne rajanpintaan valkean Joulun. Kiitän myös Värtsin toimittajia ja sinne kommentteja laittaneille paikallisille ja entisille Värtsilän asukkaille, vaimoni Sirpa Sevenius asui rajavyöhykkeellä lapsuutensa ennen eteläsuomeen tuloa,siitäpä sain oivan eukon itselleni .(sirpan tyttönimi oli Piipponen) jotkut entiset asukkaat varmaan tunsivat heidät, Matti Piipponen oli Sirpan Ukki.

  Asumme vapaina eläkeläisinä Ylöjärven Viljakkalassa nauttien lastenlapsien kanssa Joulun tulosta. Oikein Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2021 teille kaikille sinne Värtsilään. Jouko ja Sirpa Sevenius.

 10. Kiitoksia Sirpa ja Jouko Seveniukselle jouluterveisistä.Jos ette satu tietämään, niin Niiralan entisiä eläjiä on muisteltu useinkin Värtsin palstoilla. Hiljattain Uudenkylän marttojen kuvien yhteydessä. Sitten aikaisemmin ”Revon Santun saunasta” alkanut laaja muistelo entisistä asukkaista. Piipposistakin on jotain mainintoja ainakin Kaustajärven vartion rakennuksen jutuissa.

  Oikein hyvää joulua ja onnea uudelle vuodelle sinne Viljakkalaan.

 11. Mieki yritin toivottaa ees jonkunlaista Joulua tuossa edellä olevan linkityksen kautta. Nyt kyllä hävettää, miten se tuolta näyttää. Mutta kyllä siitä tarina aukeaa?

  Hyvää Joulun aikaa, ollaan kiltisti kaikki.

 12. Eipä hätiä Tuula, tässä linkki lyhyemmässä muodossa
  Lapin poliisin joulutoivotus.
  Oikein hienon toivotuksen olet löytänytkin.

  https://www.facebook.com/poliisilappi/posts/463686035634798

  En tiedä miten linkitys pitäisi oikeasti tehdä, mutta olen huomannut, että kun haluamansa kappaleen laittaa soimaan ja ottaa linkin VASTA SILLOIN, niin tulee tämä lyhyt linkki.

 13. …”UNTENI JOULULAULU, SINIHIMMEÄ LAULU!
  HILJAINEN JOULULAULU, HÄMYN HAIHTUVA LAULU”….

  JOULUN WALOA WÄRTSIN WÄELLE!

  *********************************************************************

  Telle & Johannes

 14. On hanget matalat vailla nietoksia, vaan joulu joulu on meillä.
  Joulupuukin tuli rakennettua, joulu joulu on meillä.
  Ja niin joulu joutui jo taas Värtsilään, joulu joutui jo rintoihinkin ja kuuset ne kirkkaasti luo loistoaan tänne pirttiimme pienoiseenkin.

  Jouluaaton tunnelmin ilman juutupeakin HYVÄÄ JOULUA Kaikille Värtsiläisille ja kaikille muillekin tutuille—-
  Hemppa ja Marjatta.

 15. Värtsin toimittajille Alpolle ja Jussille Hyvää ja Rau
  hallista Joulua.

  Tapani Näätänen

 16. Hyvää Joulua Sirpalle ja Joukolle Ylöjärvelle ja myös kaikille värtsin lukijoille ! Kyllä tänne saatiin viime yönä valkoinen joulu, Toivoo Arja ja Juha Varonen

 17. Jouluterveiset Reinolle Australiaan, serkuille Ruotsiin ja Suomeen, Riveyn ja Marthan perheille Englantiin, tutuille ja tuntemattomille Verkkovärtsin lukijoille

 18. Hyvää Joulua toimittajille ja kaikille Värtsin lukijoille !!
  Toivottaa Riitta ja Erkki

 19. Telle toivotti jouluterveisinään Wärtsin wäelle Hiljaista joululaulua. Valitettavasti olen unohtanut täyttää tämän toiveen. Tässä se on kuitenkin klikattavissa. Laulu on kuorolle varsin haasteellinen.

  Hiljainen joululaulu

  https://www.youtube.com/watch?v=qK2cbZlhzRw

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *