Värtsin Takojien terveisiä!

Vuosi alkaa olla lopuillaan ja partiotoiminta jätetään joululomalle. Haluammekin lippukunnan hallituksen kanssa päivitellä lyhyesti meidän kuulumisiamme lukijoille.

Monen hiljaisen vuoden jälkeen olemme saaneet partiotoiminnan jälleen pyörimään ja tuomme vankalla partiokokemuksellamme paljon uutta lippukunnan toimintaan. Yksi merkittävistä uutuuksista on Soile Luukkaisen vetämä kuukausittainen perhepartiotoiminta, jollaista ei kaikilta isoiltakaan lippukunnilta vielä löydy. Perhepartiossa alle seitsemänvuotias lapsi voi osallistua aikuisen kanssa partiotoimintaan. Perhepartio on samanlaista toimintaa kuin muukin partio, mutta ohjelmaa on suunniteltu myös perheen pienemmille. Esimerkiksi suurleireillä on myös perheleirejä.

Perhetoiminnan lisäksi meillä kokoontuu kaksi täyttä partiolaumaa: sudenpennut (Metsäsudet) ja seikkailijat (Metsienmiehet). Partioilloissa on suoritettu Suomen partiolaisten ikäkausiohjelmaa Hannaleena ”Hanski” Tauron ja Sami Koljosen opastuksella.

Lauantaina 12.12. oli historiallinen hetki, kun partiolaiset antoivat tänä vuonna uudistetun partiolupauksen pikkujoulun tunnelmissa. Uusi lupaus ei ajatukseltaan poikkea vanhemmista lupauksista ja moni partiolainen tunnistaa tuttuja piirteitä seuraavista sanoista:

” Lupaan parhaani mukaan elää maani ja maailman parhaaksi, kasvaa katsomuksessani ja toteuttaa (ikäkauden) ihanteita joka päivä.”

Koronaohjeistuksen takia varsinainen yhteinen kokoontuminen jätettiin välistä, joten perhepartio ja partiolaumat suorittivat teemapäivää erillään Värtsilän koulun pihalla. Aktiviteetteina esimerkiksi rakenneltiin heinäseipäistä jouluisia koristetikkaita sekä paisteltiin makkaraa ja tikkupullaa.

Hallitus onnittelee kaikkia partiolupauksen antaneita lippukunnanjohtaja Elina Raerinteen kirjoittaman kirjeen sanoin, joka teemapäivässäkin luettiin: ” Partiolaisiin on voinut aina luottaa niin ihmisten ja eläinten kuin myös koko luonnon ystävinä. Partiossa tulet oppimaan paljon itsestäsi ja ympäröivästä maailmasta. Tulet haastamaan itseäsi sekä kokeilemaan omia rajojasi. Katso ympärillesi ja huomaat, että muut partiolaiset tukevat sinua partiotaipaleellasi. He ovat niitä ihmisiä kenen kanssa selvität luonnon salaisuuksia sekä pystytät puolijoukkuetelttaa. Tänään te uudet partiolaiset annatte partiolupauksen, jonka merkiksi saatte kantaa kaulassanne partiohuivia. Tahdon muistuttaa kaikkia meitä partiolaisia siitä, että jokaisella lupauksen sanalla on painoarvoa ja merkitystä. Tämä ei ole vain runo, jonka luette saadaksenne huivin. Tulette lupaamaan, että teette parhaanne maanne sekä maailman eteen. Vaalikaa tätä lupausta jokapäiväisessä elämässänne. Kun eteenne tulee tilanne, että ette tiedä mitä tehdä niin muistakaa partiolupaus. Olette luvanneet tehdä parhaanne, se riittää. Muistakaa myös, että partiohuivi kaulassanne edustatte itsenne lisäksi kaikkia meitä partiolaisia. ”

Toivotamme teille kaikille rauhaisaa Joulun aikaa ja palaamme partioterveisiin ensi vuoden puolella!

Värtsin Takojat ry hallitus: Elina Raerinne, Eeva Raerinne ja Soile Luukkainen

Teksti: Eeva Raerinne

Kuvat: Soile Luukkainen

5 comments for “Värtsin Takojien terveisiä!

  1. Hienoa, jotta Värtsilässä on tekemisen meininkiä!! Aikoinaan melkein jokainen ala-aste ikäinen värtsiläläinen kuului Värtsin Takojiin. Mainiota, että on löytynyt vetovastuullisia remmiin ja nykylapsetkin pääsevät nauttimaan mukavasta ja mielenkiintoisesta harrastuksesta. Terveiset kaikille entisille ja nykyisille Värsin Takojille. Pitäkäähän lippukunta voimissaan.Ei ole leireillä valvottujen öitten voittanutta….

  2. Uutiset Värtsin Takojien toiminnasta tuntuvat joka kerta mieluisilta. Samalla ajatukset palaavat aikaan, jolloin Värtsilässä ei olliut partiotoimintaa. Poikakaverin Esko Pitkäsen kanssa ”perustimme ” omatekoisen lippukunnan. Apuna oli Baden-Powellin Partiopojan kirja.Meillä oli kaulaliina ja partiokolo Jänisjoen rantatörmässä. Äiti teki teltan lakanakankaasta, jota käytimme vaellusretkillämme molemminpuolin Ilomantsiin menevän tien.

    Lippukunnassamme ei ollut muita jäseniä. Mutta harrastus lähipiiriin, ja Leino Hassisen aikana – jos oikein muistan – perustettiin oikeasti nykyinen Värtsin Takojat. Korjatkaa, jos tämä ei pidä paikkaansa.

    Toivotan kaikille takojille partiomieltä, menkää usein metsään, ilon löytää sieltä!

  3. Ennen Värtsin Takojia oli Värtsilän Viirinvartijat. Veljesi Matti ja serkkusi Kalle olivat siinä johdossa.

  4. Olin 1957 partioleirillä Pirtajärvellä. Siellä vieraili myös Leino Hassinen , hän ehdotti lippukunnalle
    nimeksi Värtsilän Viestin Vartijat. En ole varma kirjoitusmuodosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *