Värtsilän Uudenkylän marttojen kuvia ja lehtileikkeitä 3

Kudontakurssi Uudenkylän Maamiesseuran talossa

10
Jos meinaa kutoa, on ensin kehrättävä langat

Karstat ja kahvipannu vanhalla tuolilla
Kuva: Alpo R
Kangaspuissa käytettävä pirta, kotitekoinen.
Kuva: Alpo R
Kotitekoinen pirta
Kuva: Alpo R

11
Tuntematon lehtileike.
Kuvateksti: Värtsilän Uudenkylän martat ja Pohjois-Karjalan Kotiteollisuusyhdistys järjestivät kuukauden kestäneen kutomakurssin, jonka ohjaaajana toimi Aino Eronen Pohjois-Karjalan Kotiteollisuuyhdistyksestä. Kurssin lopettajaiset olivat Uudenkylän maamiesseuran talossa, jonne oli järjestetty myös kurssitöiden näyttely. Kuva on päättäjäistilaisuudesta
12
Kutomakurssin päätöstilaisuudesta.

13
Nämä nätit tytöt säestäjineen saattavat muodostaa kuoron ja laulaa vaikkapa kutomakurssin päättäjäisissä tai jossain muussa tilaisuudessa

Kuukauden kudontakurssiin mahtuu paljon asioita. Mahdollisesti villojen karstausta, lankojen värjäystä

7 comments for “Värtsilän Uudenkylän marttojen kuvia ja lehtileikkeitä 3

  1. Harvemmin kuvissa esiintyneet, eturivissä toinen vas.”Seppälän” Turusen Marja-Liisa,sitten Ida Lötjönen ja Iitan vieressä toisessa rivissä Irja Turunen.Riitta voi korjata jos meni pieleen.Nuoria ovat naiset ja Sulo.Paljon nuorempia, kuin mitä me lukijat nyt olemme.Pitäis tehdä lukijatutkimus, mikä on Värtsin lukijoiden keski-ikä.

  2. Kuva 13 Tapsan tunnistamat ok.Eturivisssä oikeelta Mirja Malinen ja Liisa Lötjönen? Viimeinen Outi Kostamo (heillä oli kauppa Niiralassa ) Takarivissä Saara Mämmi ja Irja-äidin vieressä ”Seppälän” Turusen Hanna ,Silja Kuosmanen ,seuraava vaikea tunnistaa.
    Kuvassa nro 12 .Helli Vehviläinen.

  3. Takarivi toinen vasemmalta Seija Niiranen nyk. Tuovinen, kurkistaa eturivin Marja-Liisa Turusen takaa. Asuu nykyään Kajaanissa.

  4. Pitääpä korjata sanomisiaan. Hanurimies ei olekaan tässä alakuvassa Sulo Varonen vaan velimies Kauko Varonen.Mutta mikä parasta, kummallakin hanuri soi ja soi.Sakarilta toivotaan uutta hanurimusiikkia.Se edellinen oli nappiosuma.Ovat muuten veljekset aivan samannäköisiä.

  5. Lisäsin vähän kudontaan liittyvää rekvisiittaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *