Pohjois-Karjalan rajavartiosto tiedottaa 21.8.2020

Metsästyksen valvonta

Pohjois-Karjalan rajavartiosto valvoo metsästystä yhdessä Poliisin ja Metsähallituksen erätarkastajien kanssa. Karhujahdin aloituspäivänä 20.8. valvottiin rajan läheisellä alueella etenkin metsästäjien metsästys- ja aselupia, aseiden laillista kuljetusta ajoneuvoissa sekä kaatojen laillisuutta. Rajavartioston partiot tarkastivat aloituspäivänä 59 metsästäjän metsästys- ja aseluvat, joiden lupa-asiat olivat kunnossa.

Rajavyöhykkeellä tarkastetaan lisäksi rajavyöhykelupa, joka on oltava henkilöllä mukana rajavyöhykkeellä liikkuessa. Valvonnan yhteydessä tavattiin yksi metsästäjä, joka liikkui rajavyöhykkeellä ilman siihen oikeuttavaa lupaa. Rajavartiosto muistuttaa, että rajavyöhykkeellä liikkumiseen tarvitaan aina lupa. Lupaa voi anoa Pohjois-Karjalan rajavartiostolta tai sähköisen asiointipalvelun kautta.

Karhujahdin aloituksessa havaittiin lisäksi yhden metsästyskoiran ylittäneen rajan Suomesta Venäjälle. Pohjois-Karjalan rajavartiosto muistuttaa metsästäjiä ottamaan yhteyttä rajavartioston johtokeskukseen (0295423000) aina mahdollisimman nopeasti, jos metsästyskoira liikkuu rajavyöhykkeelle tai valtakunnanrajan yli Venäjälle.

Rajavartiosto toivottaa metsästäjille turvallista jahtia ja tarkkoja riistalaukauksia!

Lisätietoja antaa rajavartioston yleisjohtaja numerosta 0295 423 000.

Terveisin,

Milla Ignatius

1 comment for “Pohjois-Karjalan rajavartiosto tiedottaa 21.8.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *