14 comments for “Sana on vapaa. Viikko 32/2020

 1. Kommenttien vähäisyydestä ei voi syyttää hakkereita, koska näyttöä ei ole löytynyt.

 2. Näin hyvänä marjavuotena kommentoijat on soilla ja korvessa marjojen ja sienien perässä. Hyvää saalistusta kaikille, ja älkää eksykö.

 3. Tuula-Riita sivusi samaa mitä minä olin jo epäillyt, että kommentoijat ovat eksyneet soille ja marjametsiin. Odotellaan nyt vielä, ei anakaan VAPEPA ole keräämässä etsintäjoukkoja vielä.

 4. Onkohan sinne soille ja marjametsiin parempi mennä autolla vai hevosella, jos nyt kukaan osaa sanoa noista koneista mitään.

 5. Kun minä aloitin koulun käynnin Elina kaksosen luokassa.opettaja tuli kotiin moittimaan äitiä, kun opettaa lapset lukemaan ennen koulua,niin ne ei seuraa opetusta,vaan häiritsevä luokkaa-Äiti vastasi että Reino on kymmenes lapsi ja on kuullut samat läsyt jo mnesti, jos hän ei osaisi nyt lukea, olisi hän melkoisen tyhmä poika.Austraaliassa on taas toisin päin asiat,oppilaat eivät osaa lukea sanomalehteä,käytyään kymmenen vuotta koulua.Joku aika sitten oli prosetti 80,jotka pääsi pois koulusta lukutaidottomana.Näin kerran kun opettaja Ojala opetteli lentämään,olin osuuskaupan pihalla siivoamassa,kun opettaja lasketteli potkurilla mäkeä alas,.Kaikki meni hyvin, ennenkui kelkka tapasi tiellä olleen lanta kasan,lumi oli alta sulanut ,ja kelkka pysähti siihen, mutta opettajalla oli kiireja hän jatkoi matka lentäen,Hieno ilmalento, ja Varma alastulo.

 6. Yhden ihmisen lausuma. Aristoteles Onassis sanoi vähän ennen kuolemaansa. Minä olin vain yksi Kreikkalaispoika joka osasi laskea.

 7. Minun yksimielinen mielipeeni on että kommentoijat ovat lähteneet jo vuosia sitten jonnekin ja jääneet sille tielleen. Saman tekevää onko silloin ollut hyvä marjavuosi, sopulivuosi, myyrävuos, karkausvuosi tai mikä vain. Luultavimmin ovat sotkeutuneet sosiaalisen median viettelyksiin,

 8. Sunnuntaina Värtsilän kirkkovieraiden keski-ikä oli arviolta 75 vuotta, yhtään lasta tai nuorta en huomannut. Kommentit vähenee luonnollisen poistuman kautta. Uusi-Värtsilän tulevaisuus on edessä ellei maahanmuutto ja rajan avaaminen tuo elämää.
  Niiralassa 100 m:n tienpätkä metsään odottaa käyttäjiä. Lannoitetehtaan merkkinä taisi olla uudet kyltit hallien seinissä, muuten sielläkin oli kovin hiljaista. Kirkkoniemessä on uusi komea uimaranta mutta tyhjää oli sielläkin.
  Kemiessä valmistunee uusi koulu lähiaikoina mutta riittääkö sinnekään lapsia tarpeeksi?
  Kaustajärven hautausmaalle oli saatu komea portti! Huoltotien ja Vaasankiven kyltit hyvässä kunnossa.

 9. Hyvä kommentti Vierailijalta.

  Raja kuitenkin ollut auki jo kauan, suljettuna nyt korona-ajan. Ei rajan aukiolo loppujen lopuksi kovin paljon vilkastuttanut alueen elämää. Ohi ajelivat matkalaiset enimmäkseen.

  Olisiko pelastusta sitten etsittävä maahanmuutosta tai maallemuutosta? Ei koronakaan näköjään usuttanut ihmisiä muuttamaan taajamista väljemmille kylille. Ainakaan tänne. Miksi? Siksi, että työpaikat ovat taajamissa.

  Tänä koronakesänä ovat suomalaiset matkustelleet isommasti kotimaassa. Lomailleet kertovat, että ”joka paikassa” on ollut paljon porukkaa, lopa leirintäalueetkin täynnä TELTTAILIJOITA, teltta teltan vieressä joissakin paikoissa. Värtsilään, Uuteen eikä ”Vanhaan”, ei liene näitäkään ihmeitä tullut riesaksi asti? Kysymys: olisiko Värtsilässä, joen rannalla, tilaa ja tarvetta leirintäalueelle? Olihan entisinä aikoina semmoinenkin! Kuka uskaltaisi yrittää?

 10. Ei varmaan kukaan pahakseensa pidä jos minulla olisi tuohikontti. Kaupan ruokalinjaston päässä ostokseni konttiin asettelisin.

 11. Ympäristö ystävällinen tuohi ja pärekori on tätäpäivää. Tuohi taipuu moneksi kipoksi taitavan käsissä.

 12. Teepä niin Esko. Sittenhän tuon tietää. Vertaile pieniä kyläkauppoja ja isompia marketteja.
  Ps, muista avata kontti kassalla

 13. Tämä Korona karanteeni on häivyttänyt loputkin kommentoinnin mieliteot. Vaan merkillistä on se, jotta ihmiset laukkaavat metsissä tattien perässä ja jättävät muut herkkusienet keräämättä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *