Sana on vapaa, viikko 31/2020

Juakko heitti viime viikolla kylymän kiven, mutta eiköhän tuolla vielä tarkene. Marjat kasvaa ihan mahottomasti ja sienetki alotteloo kasvuusa. Vuapukatki on erinomaisia.

Lauantaina alkaa jo elokuu

Kyberhyökkäys mykisti älyrannekkeet

Paikannusranneke m / SA

Älyrannekkeisiin ja muihin liikunnan älylaitteisiin vaikuttanut kyberhyökkäys on vaikuttanut jopa pörssikursseihin. Virallisten ovensuukyselyjen mukaan pörssikurssit ovat jo kuitenkin toipumassa ja varsinkin ökyrikkaat ovat selvinneet hyvin.

Se sijaan tavan kuraporras on kokenut syvän henkisen trauman kun on aina luottanut perinteisiin paikannusrannekkeisiin ja nyt ne asetettu kyseenalaisiksi. Tämä siis ainakin meidän ovensuulla suoritettujen kyselyjen mukaan.

Suoritetun tarkistuksen mukaan tämä paikannusranneke on säilynyt hyökkäyksestä vähäisin vaurioin. Vain pientä pykimistä havaittu hihnassa. Tarkistuksen jälkeen laite laitetaan takaisin piirongin laatikkoon niin perälle ettei sitä kybertäjät ihan helposti löydä.

6 comments for “Sana on vapaa, viikko 31/2020

 1. Sitä kun sanoo muutamassa ankarammassa valtiossa sanansa vapaasti, niin voipi saada elinkautisen vankeutta, mikäli henkiriepu olisi säästynyt sitä varten. Onhan se tietysti väärin arvostella kaikkitietävää johtoa, joka hyvinkin ankarasti joissakin maissa hallitsee.

 2. Olin nuori ja metsällä serkkuni kanssa. Mietimme sorsien ilta lentoa odottaessa maailman sen hetkistä menoa. Digtatuureja ja pysähtyneitä valtioita oli silloinkin. Jäi tämä serkkuni kommentti siitä illasta mieleeni: Historian kulkua ei taakse päin voi tuupata ja tyranni saa aina palkkansa.

 3. Minustahan se Trumppi on ihan kelpo pressa.
  Ajaa omiensa etuja. Kaikki on oppineet, että
  Amerikalta saa löysää rahaa, mm. Nato-maat.

 4. Rajavartija kysyi toveriltaan, että mitäpä mieltä sinä olet Suuresta Johtajastamme. Toinen vastasi mietittyään, että varmaankin samaa mieltä kuin sinä.
  Rajavartija sanoi, että kyllä minun on nyt ihan pakko pidättää sinut.

 5. Tällä viikolla SA kompassin arvo nousi ainakin minun silmissä, kun kyberhyökkääjät näyttivät miten helppoa on laittaa ilmansuunnat sekaisin Garminin älykelloissa. Laitan kompassin lukkojen taakse talteen

 6. Nyt jos koskaan meidän ymmärrystä tarvitaan. Minä ainakin haluan Suomen säilyvän osana euroopan kehitystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *