Viikon puheenaiheet. 22/2020

Sana on vapaa

Urpon päivä ja toukokuun viimeinen viikko. Vanhojen sanontojen mukaan varsinainen kesä alkaa Urpon päivästä. Saa nähdä millainen. Vanhojen merkkipäivien mukaan Urpo kääntää säät päälaelleen. Jos Urpona ollaan turkki päällä niin kesän pärjää paitasillaan, ja päinvastoin. Ainakin aamu antaa mahdollisuuden vaikka mihin; voip tulla aurinkoinen taikka pilivinen päivä, tai päinvastoin.

Pitäis kylpeä uudella vastalla

Heila pitäisi olla helluntaina

Auringon nousu kirjoittajan ikkunasta nähtynä

Share

4 comments for “Viikon puheenaiheet. 22/2020

  1. Päivä on ehtinyt pitkälle iltapäivän puolelle. Itä suomessa on tarennut hyvin paitasillaan, eikä hellekään ole ollut. Lämpömittari näyttää +17-18. Eli noiden ennusteiden mukaan olisi tulossa mitä mainioin kesäsää.

  2. Mitä mainiointa kesäsäätä on piisannut jo monta päivää. Muutenkin kannattaisi huomata, että eletään sitä kesän kaikkein parasta aikaa. Kevätkiireet, eli pihan rapsutukset, kukkapenkkien laitot ja kasvimaat alkaa olla laitettu. Tätä ihanuutta saattaa kestää muutama päivä tai viikko sitten tulee siitepölyt, itikat ja ruoholeikkuu. Niitä sitten riittääkin syyskiireisiin saakka. Niin, että jos vain voit mennä ulos, niin suosittelen lämpimästi

  3. Urpon päivän tarinan minä kuulin lapsena, jonka kerron nyt. Urpon päivänä
    vastat kelpaa kylpyyn ja kesä saunoen otetaan vastaan. Taitaa tänä vuonna kevät olla vähän myöhässä.

  4. Minä olen kertonut tarinan, jonka moni muistaa. Ei lapsen tarvitse aina mennä opettajan luokse pitkän matkan päähän. Opettaja opettaa kairan kulkijan lapsen etänä ja yhdessä lähi opetuksessa käydään etäopin sisältö läpi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *