Tohmajärven kunta tiedottaa 25.3.2020: Palvelupuhelin kauppa- ja apteekkiasiointiin koronatilanteessa

Tohmajärven kunta tarjoaa asiointiapua kuntalaisille koronaviruspandemian johdosta. Tarkoitusta varten on avattu puhelinnumero. Palvelu käynnistyy torstaina 26.3.2020 klo 9.00.

Koronavirus-tilanteen takia yli 70-vuotiaita ja muihin riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä on kehotettu välttämään lähikontaktia perheen ulkopuolisten kanssa. Siksi suositellaan, että mm. kaupoissa asiointi annettaisiin muiden tehtäväksi. Näillä toimenpiteillä pyritään suojaamaan riskiryhmiä koronavirustartunnoilta ja hillitsemään sairaanhoitopalveluiden kuormittumista.

Päivittäistavaraostosten tai lääkkeiden hankkimiseen useimmilla on käytettävissään läheisten ja muiden vapaaehtoisten apua. K-market Tiilikainen tarjoaa keräily- ja toimituspalvelua. Värtsilän suunnalle asiointiapua tarjoaa myös Värtsilän Pitäjäyhdistys, puh. 040 586 3803 (Matti Jaatinen).

Jos läheisten apua ei ole saatavilla, tarjoaa Tohmajärven kunta yli 70-vuotiaille, riskiryhmään kuuluville sekä tarvittaessa myös muille kuntalaisille asiointiapua. Tilaukset tehdään numeroon 050 534 0006 arkisin maanantaista perjantaihin klo 9-16. Palvelu avautuu torstaina 26.3.2020 klo 9.00. Klo 12 mennessä tehdyt tilaukset toimitetaan saman päivän aikana, muut seuraavana päivänä. Toimitukset hoidetaan iltapäivän aikana. Palvelunumerossa vastaavat kunnan vapaa-ajanohjaaja Virpi Koistinen ja nuoriso-ohjaaja Laura Lihavainen. Tilauksen voi toimittaa myös sähköpostitse: virpi.koistinen@tohmajarvi.fi tai laura.lihavainen@tohmajarvi.fi Lääketoimitusten osalta toimitaan niin, että asiakas soittaa apteekkiin ja tekee tilauksen, apteekki pakkaa ostokset nimellä varustettuna ja tavarankuljettaja noutaa ostokset mukaan kuljetukseen.

Tohmajärven kunta on neuvotellut yhteistyöstä Tohmajärven apteekin, K-market Tiilikaisen, Pohjois-Karjalan osuuskaupan sekä Tohmajärven leipomon kanssa. Ennen palvelun käyttöönottoa tulee asiakkaan sopia maksujärjestelyt (tiliasiakkuus, laskutus tai muu vastaava järjestely) etukäteen liikkeiden kanssa.

 • K-market Tiilikainen: pilvi.paaskynen@k-market.com, puh. 040 835 7938. Tarjolla myös keräily- ja kotiinkuljetuspalvelua maksua vastaan.
 • S-market Tohmajärvi: puh. 010 762 2760
 • Tohmajärven apteekki: puh. 013 621 020
 • Tohmajärven leipomo: puh. 013 621 197

Ostosten keräily ja toimitus toteutetaan maksutta Tohmajärven kunnan puolesta. Toimituksia hoitavat kunnan omat työntekijät sekä Toffolan taksi, jonka ajoreitit ja -päivät vastaavat kyytitakuukyytien ajopäiviä. Normaaleja kyytitakuukyytejä ei ajeta koronariskin eliminoimiseksi, vaan suositellaan käyttämään henkilökohtaisen asioinnin sijasta tätä asiointi- ja toimituspalvelua. Muissa liikkeissä asiointi erillisen sopimuksen mukaan.

Lisätietoja: kunnanjohtaja Olli Riikonen, puh. 040 105 4001

kehittämispäällikkö Anniina Kontiokorpi, puh. 040 105 4015

3 comments for “Tohmajärven kunta tiedottaa 25.3.2020: Palvelupuhelin kauppa- ja apteekkiasiointiin koronatilanteessa

 1. Tämä on mainos, mutta sallittaneen näinä aikoina. Uusi, kauan odotettu palvelu!

  Nyt voi ostaa ruokaa netin K-Ruoka verkkokaupasta, esim. Tiilikaisen K-Market:ista
  https://www.k-ruoka.fi/kauppa

  Kotiinkuljetusmaksu 7,90e max. 10km matkalle. Lisäkilometrit 50snt/km

 2. Myymäläautokin ajaa Tohmajärven teitä ristiin rastiin, niin pitäisi käydä sielläkin ostoksilla, kun on mahdollisuus.
  Aikataulut löytyvät netistä, myös entisen Värtsilän kunnan alueelta. 👍👍👍👍👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *