10 comments for “Viikon puheeaiheet 2/2020

 1. Vanha sanonta väittää, että jos Loppiaisena sataa lunta sen verran, että hiirenjäljet peittyy, niin sinä talvena ei tule lunta puuttumaan.
  Saas nähä

 2. No mitenkäs on pysytty pystyssä…? 🤕

 3. Hyvin on pysytty, nastakenkien lisäksi on vielä nastahampaat:-)

 4. Kyllä nyt on todellakin pidettävä itsestään huolta. Jos mahdollista, niin pysyttelee sisällä, eikä tirkistelekään ikkunasta pihalle. Toiseksi viimeisen kerran kaaduin yli kymmenen vuotta sitten, siinä meni oikea olkapää. Viimeisimmän kerran kaaduin noin viisi vuotta sitten, siinä meni vasen olkapää. Jos joku komentaisi ”kädet ylös” niin eipä nousisi. Pitkäaikaisia kiusoja nuo, vaikka luita ei katkennutkaan. Nyt jo alan saada pyykitkin narulle ja syötyä lusikalla.

 5. Noissa artikkelissa ”Postia Värtsilästä” Tuula-Riitan laittamissa lehtileikkeissä on mielenkiintoisia juttuja, esimerkisi

  – erääntyneitä vekseleitä
  – suuri viinatehdas hävitetty Korpilahdella..
  – väärentänyt itse takaajien nimet
  – Tulipalo Värtsilässä.. paloi perustuksiaan myöten
  – Venäjälle yrittäneitä pidätettiin v 32 jo 1000
  – avaruusraketti valmis ammuttavaksi avaruuteen
  – muilutusyritys
  – millainen on Musta Raamattu

 6. Tämän aamun Karjalaisessa oli mielenkiintoinen artikkeli paikannimistä. Löytyi sieltä Värtsilä ja Kaustajärvi mm. Tuli vain mieleeni hauska paikannimi, jonka ainakin hirvimiehet tieiävät. Pudottaudun usein kyydistä MAKKARAPAPERILLA ja kävelen siitä mökille.Paikka on saanut kuulemma nimensä siitä, että passissa olleetmiehet olisivat syöneet eväitään ja heiltä jäänyt eväspaperit paikalle. (toivottavasti vahingossa eikä huolimattomuutta) Paikka sijaitsee Ollinlammen ohimentyä ennen mutkaisaa ja pitkää mäkeä. Se on pieni levike tien syrjässä. Toivoisin hauskan nimen säilyvän.

 7. Irenen viittaus Karjalaiseen antoi aiheen tähän kommenttiin. Värtsilä-nimen selitys oli siinä uusi. Aiemmin on nimeä selitetty sillä, että sana värtsi olisi slaavilaisperäinen ja tarkoittaisi laukkua ja säkkiä. Joku olisi jättänyt laukkunsa puun oksalle ja siitä paikalle nimi.

  En tiedä! Pitäisi selittää myös Värtsi-sukunimien syy. – Karjalaisen selitys voi oilla oikea. Siinä mainitut henkilöt siis voisivat olla Värtsilän alkuasukkaita??? Onhan paikka ollut jo aikoinaan houkutteleva asuinpaikaksi. Jänisjärvi, johon laski vetensä Jänisjoki.

 8. Taitaa tuo vatulointi olla turhaa. Minä synnyin Kaustajärvellä ja moni artikkelien kirjoittaja. Harmittaa kun Kaustajärven parhaat asiantuntijat näyttää olevan ne jotka eivät ole paljasjalkasia. Kaustajärvi ei sodan jälkeen ollut paratiisi. Minä ja sen ajan eläneet muistamme sen.

 9. Aina kun lähden ulos katson ikkunasta mikä sää on. Keinonivel lonkat ei joustavasti kaatumista vastaanota. Nastakengät on hyvä hankinta. Oikeesti: Ei 70-luvulla ollut kaduilla liukasta. Kaustajärven maisemissa hiihtelin eräsuksilla 30 asteen pakkasessa ja yövyimme erämökissä. Tarkoitus on tehdä muistojen reissu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *