12 comments for “Viikon puheenaiheet viikko 51-2019

 1. Kyllä sappi kiehahti tänä aamuna, kun kuulin Viron sisäministerin tölväisyn. Onhan nuo ihmiset reagoineet Sannan puolesta. Vastine oli asiallinen, sellainen kuin meidän pääministerille kuuluu.
  Ehdottaisi noin leikikimielellä, että jokaisen ministeriksi tulevan pitäisi olla töissä vuoden verran kassana, lähihoitajana, siivojana tms. ja sillä palkalla elää se vuosi. Saisivat hyvän kosketuspinnan tähän reaalimaailmaan.

 2. Vanhaksi kun tulee ja työelämä on taakse jäänyt, panee uusia ajattelemaan: Maapallon kehän pituus n. 40000000m. Kiinan väkiluku on n.18 prosenttia maailman väkiluvusta. Metrin välein, jos he asettuvat jonoon. He voisivat tehdä n. 35 rinnakkaista riviä. Pieni on pallo meidän jalkojemme alla ja yhdessä meidän pitää katsoa tulevaisuuteen

 3. Sappia kiehuttavia uutisia kuuluu lähenpääkin.. Tohmajärven kunnanvaltuusto piti tänään kokouksen, jossa päätettiin mm Värtsilän koulun lakkauttamisesta. Jos linkitys onnistuu, niin jutun voi lukea oheisesta linkistä. Tässä vähän tiedotteen alkua

  Tohmajärven kunta tiedottaa FB sivullaan
  Otsikko:
  ”VALTUUSTO LAKKAUTTI KOULUT JA LISÄSI TALOUSARVIOON YKSITYISTIEVUSTUKSIA”
  ”Tohmajärven kunnanvaltuusto lakkautti Värtsilän, Kemien ja Tietäväisen koulun. Värtsilän koulun lakkauttamisesta äänestettiin ja luvuin 21-6 Värtsilän koulu lakkautuu kevätlukukauden jälkeen”.

  https://m.facebook.com/story/graphql_permalink/?graphql_id=UzpfSTM5NjY1MDA4MDQyNDk3MzoyNjYyNTIwNDUwNTA0NTgw

 4. Otin tarinaani Kiinan väkirilkaan maan. Intia tulee varmaan seuraavaksi väestörlkkana. Halusin yksilönä hahmottaa yksilön tarinaa ja kertoa oman tarinan.

 5. Tyhmän miehen tarina. 0limme 70 lukua elävät nuoret. Pekka Puskan ja siskoni Liisan terveen elämäntavan projekti tuli kylille. Liisalla ja Pekalla oli teesit miten ruokavalio vaikuttaa ihmiskehossa.

 6. Kovin on keskustelu karannut raiteiltaan, kun puhutaan näistä al-Holin lapsista. Äiti on tärkeä, mutta eikö näin olisi ollut myös niiden tuhansien kotimaassamme huostaan otettujen lasten kohdalla? Meillä on kokemusta näissä olosuhteissa elämäneväänsä saaneista ja elämässään onnistuneistakin ihmisistä. Heitä on paljon, eivätkä useimmat heistä ole erotettuja vanhemmistaan näiden rikollisen menneisyyden takia, kuten ilmeisesti olisi al-Hol-lasten osalta. Nyt tuntuu siltä, että terroristiäiti olisi parempi kasvattaja kuin Suomessa ammattitaidolla tutkitusti toimivat sijaisäidit ja -perheet. Aikoihin on eletty, lapset ovat joutuneet poliitikkojen pelinappuloiksi!

 7. Niin Pekka, niin se näyttää olevan, että kiveäkään ei jätetä kääntämättä, jos sillä tavoin voisi saada itselle enepi ääniä tulevissa vaaleissa. Kyllä oma itsekkyys ajaa kaiken ohi. Siltä se siis mkinun mielestäni näyttää.

 8. Olemme meidän ikäluokan mukaisesti laittaneet joulukortit läheisille postin vieden ne perille. Hyvää ja Rauhallista Joulua.

 9. Eilisehtoona tarjosin tiedonlähteille aiheesta antti varonen ,löysin 2 lähdettä ,Bank Register of finland sekä´full text of ”Finlands statkalender”suomalaitsen pankkien virkailijoista ,prokuristeista.Prokuristi-Antti on martikkelissa numerolla 1073—-en saanut auki sivuja,ainoastaan alkulauseen ,mist syyst toivoin koklata josko Sakari H ois mahdollisesti osanna.Moderaattorinne sensuroi hommelin,snyyf!

 10. Jussi Pietikäisen yllytyksestä siivilöin verkkoa.
  Tässä saalista koskien Antti Warosta s. 1849 Tohmajärvi.

  1.
  BankRegister.txt matrikkelin numerolla 1073 esitetään seuraavaa:
  Waronen, Antti, synt. Tohmajärvellä l2/7 1849, läpikäynyt Joensuun 2-luokkaisen ala-alkeiskoulun, sen-jälkeen nauttinut yksityisopetusta useammissa oppiaineissa, myöskin matematiikassa, ruotsin ja saksan kielissä. — Valvoja Kansallis-Osake-Pankin Joensuun haarakonttorissa 1B/i 1896. — Tullut kauppaneuvos Petter Parviaisen kauppaliikkeeseen vuonna. 1863, tullut prokuristiksi samaan liikkeeseen vuonna 1883, sekä vuonna 1892, kauppaneuvos Parviaisen kuoltua, prokuristiksi Petter Parviaisen perillisille, jossa ollut sanotun pesän lopulliseen selvitykseen asti 1903.
  Linkki edelliseen https://github.com/mlamela/dh_methods_course/blob/master/BankRegister.txt

  2.
  Pohjois-Karjalan Matkailu ry:n julkaisussa 125 VUOTTA AATTEELLISTA MATKAILUTYÖTÄ POHJOIS-KARJALASSA 1893 – 2018 mainitaan mm: Joensuun haaraosaston vuosijäsenet vuonna 1898 olivat … /Parviainen S.F. kaupunginlääkäri/ Parviainen Idor, kauppias/ Snellman Walter J., tohtori, lehtori/ Suikko Liina, neiti/ Turunen T., pankintirehtööri/ Walle D.A., lyseon lehtori/ Waronen Antti, prokuristi/ …
  Julkaisuun linkistä https://docplayer.fi/105337917-Pohjois-karjalan-matkailu-ry-125-vuotta-aatteellista-matkailutyota-pohjois-karjalassa.html

  3.
  Maija-Liisan ansiokkaassa Värtsin kirjoituksessa Kekrijuhla 4.11.2014 on kuva Antti Warosen ja ”Vainaja Warosen” hautakivestä. Kuvaan ja teksteihin linkistä https://vartsi.net/2014/11/04/kekrijuhla/

  4.
  Tohmajärven vanhalla hautausmaalla lepää vanhempiakin Antti Warosia, joista kahden hautamerkkikuvat löytyvät linkistä http://haudat.genealogia.fi/php/selaus3.php?coun=fi&lang=fi&code=94&alku=W

 11. Valitettavasti Sakarin sukuselvityskommentti oli jumittunut vuorokaudeksi suodattimiin monien linkkien vuoksi. Nyt pitäisi olla ok.

  Tuo viimeisin linkki ”haudat. genealogia .fi” on erityisen mielenkiintoinen katsella. Siinä on hautakivien kuvia. Tuossa Sakarin linkissä viimeisenä kirjaimena on ”W” se tarkoittaa, että siinä on ensin w/v :llä alkavat sukunimet kuten Waronen. Vaihtamalla siihen muun kirjaimen voi hakea muita hautakiviä.

 12. Alpolle kiitos ansiokkaasta toiminnastasi kadonneiden kommenttieni pyydystämisessä.

  Huomasin äsken, että Jussin kaipaamat tekstinsä ovat edellisviikon (50) puheenaiheet arkistossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *