12 comments for “Viikon puheenaiheet 46/2019

 1. Tänään 11. 11 .2019 Kalle Päätalo täyttäisi 100 vuotta jos olisi elossa.
  Hän kuoli 20. 11. 2000

 2. Posti mäni lakkoon. Suattaa olla, että huastaat Postin lakosta tällä viikolla jos ei nyt ihan eissäpäin niin ainai takanapäin. Kopsasin netistä tähän yhen postiin liittyvän jutun; savolaisäitin kirje rakkaalle pojalleen jossain mualimalla. Oikee kirjottaja ei ole tiijjossa.

  Rakas poekanj!

  Kirjotan tämän kirjeen hyvin hittaasti, kun tiiän ettet ossoo lukkee kovin noppeesti.

  Myö ee asuta ennee siinä samassa paekassa ku sillon ku lähit kottoo. Isäs luki lehestä jotta usseimmat onnettomuuvet sattuu 30 km:n sätteellä kottoo, sen tähen myö muutettiim tänne etemmäs.

  En voe lähettee sullen uutta osotetta’ kun se tamperelaesperhe, joka asu tiällä ennen,vei osotekiliven mukanaan, jotta heijän ee tarviis muuttoo ommoo osotettaan.

  Tämä asunto on oekeen mukava. Tiällä on pesukonekkii. En oo ihan varma toemiiko se kunnolla. Viime viikolla laetoen pyykit konneeseen ja vejin nupista enkä oo nähny pyykkilöetä sen koomin.

  Siä ee oo tiällä ollenkaan hullumpi. Viime viikolla sato kaks kertoo, ensiks sato kolome päevee ja toesella kerralla neljä.

  Tuavetti-setäsj sano, jotta takki, jonka pyysit lähettämmään on tinanappineen kaaheen paenava ja sen lähettäminen oes tullunna kovin kalliiks. Niinpä myö leekattiin napit irti ja laetettii ne taskuihin. Takki on tulossa moternisti sähköpostina.

  Jussilta jäe eellen aaton avvaemet aaton sissään. Kerettiin jo olla huolissammo, kun kesti ylj kaks tuntija ennenkun Jussi sae meijät ulos aatosta.

  Elli-siskosj sae eellen lapsen, en vielä tiijä onko se tyttö vae poeka, joten en tiijä ootko nyt setä vai täti. Laps näättää ihan veljeltäs.

  Teuvo-setä putos kiljutynnyriin par viikkoo sitten. Sitä yritettiin kiskoo ylös, mutta hiän taestelj urheesti vastaam.
  Ruumis poltettiin viime pyhänä, eekä sitä suatu sammumaa ennenku palokunta kututtiin appuun.

  Kolome entistä kaverias kuolj viime viikolla. Avolava-aato suistu jokkeen ja uppos. Raano ajo ja hiän piäs ikkunasta turvaan, mutta muut kaverit istu lavalla eevätkä suaneet perälaatoo aaki.

  Tämmöistä tasasta tänne kuuluu, eekä mittään kummempia tapahu kute ee ennenkään.

  Terveesin Äetis

  PS. Minun pit laettoo vähä rahhoo mukkaan, mutta kirjekuorj olj jo kiini.

 3. Olkoon poliittinen mielipide mikä hyväänsä. Jokaisesta puolueesta löytyy järkeviä ihmisiä. Järkevät ihmiset yhdessä löytävät tien Suomen tulevaisuuteen. B

 4. Kyllä isänpäivänä oli huono keli. Maanantaina heräsin, kun sininen vilkkuvalo häirtsi silmiä. Ilomantsin tienhaarasta ei joku päässyt kääntymään Patsolaa kohti, vaan ajoi suoraan päin pihlajaa. Tunnin verran pelastajat tekivät töitä. Toivottavasti ei käynyt pahemmin ihmisille.

 5. No niin! Nythän se alkaa se Apu-lanta rekkaralli Pohjois-Karjalan kapeilla, mutkaisilla ja mäkisillä teillä, Niiralasta!

 6. Tänään ovat Värtsilän koulun oppilaat olleet hirvimetsällä. Mitenhän lienee metsästys sujunut?

 7. Elähän Alpo nyt hätäile. Juttu jahdista on lähipäivinä tulossa vapaasti luettavaksi ja kommentoitavaksi!

 8. Minulla 1950 luvun Jaguarin entisöinti on edennyt päivä päivältä. Tämän projektin tiimoilta autotallin käyttöaste on noussut.

 9. Onpa ollut mukava lueskella Värtsiä viime aikoina. On Repoa, Hirveetä yms. kertomuksia ja lisukkeena hyvät kommentit.

  Hyvä näin ja kiitokset kumartaen. En voi pokkaamalla nyt kiitellä, kun on polvi kipeänä.

 10. Tämä minun entisöinti projekti ei suinkaan ole jaguaari auton entisöinnistä. Entisöin Laina Toropaisen Jaguaari pyörää, joka on vuosikymmeniä maannut traktoritallin nurkassa. Tämä pyörä on Suomalaista tekoa. Jaguaari pyörää valmistettiin Suomessa viisikymmen luvulla. Mainos löytyy Googlesta. Kevyesti polkee vaari vaarilla on jaguaari.

 11. Laina vaimoni äiti pyörällä rokotusreissut teki Jaguaari pyörällä. Päivätyö oli Tohmajärven vanhusten parissa. Myös veteraani tunnuksen hän sai olemalla tyttö itsenäisen Suomen polulla.

 12. En tänään voinut osallistua Tohmajärven kirkossa messuun, jossa saarnasi Mikkelin piispa Seppo Häkkinen. Piispan vieralun aiheena oli Tohmajärven seurakunnan siirtyminen ensi vuoden alusta Kuopion hiippakuntaan, joka 80 vuotta sitten perustettiin kirkiollista elämää varten Itä-Suomessa. Nyt koko Pohjois-Karjalan maakunta tulee kuulumaan samaan tähän Kuopion hiippakuntaan.

  Istuin radion äärellä. Kuopion piispan – puoliso – pastori Hanna Vasiljev johti sanajumalanpalveluksen liturgiaa – eli niinkuin kirkollisissa ilmoituksissa vähän kapea-alaisesti sanotaan – toimi liturgina. Seurakuntahan on se liturgi, jota joku pappi johtaa. Hanna-pastorin toiminta liturgiassa oli erinomaista. Hän oli todella Jumalan edessä – eikä esiintymässä seurakunnnalle. – Erityisesti esirukous oli elävää uskonelämää tässä ajassa.

  Tervetuloa siis Ilomantsin poika piispa Jari Jolkkonen meidän piispaksemme!

  Minua ilahduttaa Jari Jolkkosessa erityisesti hänen toimintansa ehtoollisyhteyden löytymiseksi eri kirkkokuntien välille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *