13 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 31/2019

 1. Viikon puheenaiheeksi voisi sopia mitä parhaimmin SÄÄ.
  En tietenkään tarkoita sinua, kun mainitsin sää, vaan tarkoitin viikon säätilaa.
  On kesän mittaan uutisoineet helle ym. ennätyksistä. Nyt voitaisiin puhua ilman raikkaus ennätyksestä.
  Taitaa joutaa jo shortsitkin naftaliiniin, kun koko ajan on joutunut lisäämään vaatetusta. Enää on vain toppatakki ja karvahattu vielä pysyneet vaatehuoneen naulassa. Saa nähdä pitääkö kohta ottaa potkurit ja suksetkin varastosta esille.
  Tuo alku sanonta tuli mieleen turkulais jutusta, kun turkulainen kuunteli ilta uutisia telkusta ja uutislukija sanoi:
  -Ja seuraavaksi sää. Johon turkulainen tuumasi: -Ai mää vai?

 2. Minulla on turkispusero ollut päällä nämä kylmät päivät eikä siinä ole mitään ihmeellistä. Minusta on viisautta käyttää ”säänmukaista vaatetusta” eikä katsoa allakasta tai mainoksista mitä päällensä laittaisi.

 3. Tuli pistäydyttyä pitkästä aikaa Sortavalassa. Värtsilän ja Sortavalan välinen maantie alkaa olla kunnostettu. Oikaisuja ei ole suoritettu. Tie on entiseen tapaan erittäin mutkainen. Vaikeaa olisi lentokoneesta tuhota tiellä matelevia panssareita. Mutta hämmästyttävää oli havaita venäläisen tientekokulttuurin jälki. Molemmin puolin tietä on raivattu ehkä kymmenisen metrin alue, kaivettu ojat ja pengerretty tasanteita, joille ei metsää haluta kasvamaan, siis aivan toisella lailla kuin täällä Suomen puolella. Sadevesiä johdetaan tienvarteen laitettujen kaivojen kautta.

  Itse kaupunki on täynnä kauppoja. Siellä täällä uusien rakennusten joukossa näkyy vielä suomalaisten rakentamia, kunnossa olevia rakennuksia.

  Sortavala on yhä enemmän muuttumassa mielenkiintoiseksi matkailukohteeksi. Minusta tuntuu nyt siltä. Ja matkalla voi käydä ruokailemassa Ruskealassa, jossa odottaa ”Herran kukkaron” pöytä – ja kirkkosalin puolella voi pistäytyä hetkeksi hiljentymään.

 4. Ihmettelin takavuosina Venäjän tienvarsien raviojia. Kyllä ne suurinpiirtein tien varressa olivat, mutta ojat saattoivat olla etenpänäkin tiestä, vaikkapa 10 metrin päässä. Kyselin tätä venäläisiltä ystäviltä. Syykin oli aivan selvä; oja on sitä varten, että tuli pysähtyy siihen eikä leviä kuivaan metsään. Siin KUN mahorkan tumpit heitetään auton ikkunasta ulos niin voi syttyä maastopalo. Näin kerrottiin. Ehkäpä samasta asiasta oli kyse Erkin havainnoissa

 5. Alposaatoksen esittämä selitys Sortavalan tienvarsien leveydestä – ojineen ja tasoituksineen – saatta olla pätevä. Itse ajattelin tietä ajellessa, että tienvarsien öeveys voisi johtua siitä, että autoilija näkee tielle haaveilevan hirven ennenkuin se ryntää eteen. Jos tämä toimii, niin Suomesssakin voisi kerätä pois rumat hirvinauhat ja leventää tienvarsialueita.

  Mitä tästä sanoo ympäristöministeri?

 6. Suomessa valtaosa tienvarsimetsistä on yksityisomistuksessa ja jokainen puu on omistajalleen kultaakin kalliimpi eli siihen se kaatuu se tieaukon levittäminen.

 7. Täällä Pirtajärven maisemissa aavohakkuut ovat levittäytyneet valtaville alueille. Hyvästi marja- ja sienimetsät. Näitä metsiä hallitsevat ilmeisesti kasvottomat sijoitusyhtiöt, joille on tärkeää vain rahan saaminen.

 8. Tottakai tukkimetsät pitää hakata ja laittaa setelit povitaskuun ( jos mahtuvat ) tai sijoittaa setelit taas tuottamaan lisää euroja. Ei siinä arvoa anneta hyville marja – tai sienimetsille ha hah

 9. ”Kyllä minä niin mieleni pahoitin”Kun navetan vintiltä läksin näytöstä katsomasta. Muutamat rouvashenkilöt innostui vaihtamaan mielipiteitä esitetystä näytelmästä. Heistä yksi oli sitä mieltä,että olipa huono esitys ja toinen arveli esityksen olevan”kaiken arvostelun alapuolella”.Kaksimielisiä juttuja koko näytelmä.Mielestäni tuo kaksimielisyys on jokaisen katsojan omien korvien välissä. Jos tarpeeksi tarkkaan jaksoi seurata tekstitystä, selvisi kyllä mistä loppujen lopuksi oli kyse.Vihtorihan selvitti lopulta jäykistymisen olevan selkä-ja jalkalihasten krampeista johtuvaksi.Hyvä näytelmä ja aivan huikeat roolisuorituksia.10 pistettä Värtsilän kesäteatterille ja näyttelijöille!!
  ,

 10. Sivusta kuulleelle. On tainneet mummeli rouvat eksyä väärään paikkaan vaan. Luulleet että
  kesäteattereissa esitetään raamatunhistoriaan liityviä kuunnelmia loppuvirsien kera.

 11. Erittäin omituista vastakkainasettelua. En ole itse mikään (kesä)teatteri-ihminen, joten tämänkin kesän käytännöt navetan vintillä ovat jääneet katsomatta. En siis todellakaan tiedä, mitä siellä on esitetty. Tiedän kuitenkin, että teatteria – myös kesäteatteria- voidaan tehdä ilman kaksimielistä huumoria tai vähäisintäkään juopottelun ihannointia. Esitykset eivät myöskään ehdottomasti kaipaa sukupuolisiveellisyyttä loukkaavia heittoja eivätkä voimasanoilla säestämistä. Kuitenkaan niihin ei myöskään välttämättä tarvitse sisältyä mitään uskonnollisia/ideologisia tai poliittisia/aatteellisia aineksia. Kaiken tämän luetellun ulkopuolellakin – niin kuin me jokainen tiedämme – on paljon oikeasti hyvää ja kaunista elämää (myös huumorin saralla); miksi sen ympärille ei voida rakentaa myös kesäteatteria? Kannattaisi varmaan jonakin vuonna kokeilla vai onko ajatus aivan mahdoton? Annetaan joka tapauksessa kaikkien katsojien muodostaa mielipiteensä vapaasti ilman jonninjoutavaa viisastelua!

 12. Kävin Värtsilän kessäteatterissa. Näyttelijöiden roolisuoritukset olivat erinomaisia. Tällä osaamisen tasolla toivon jatkoa seuraavinakin kesäiltoina – vuoden kuluttua. Kuisma lipponen osaa muutakin kuin hanurin soittoa!!!

  Värtsilän teatteriharrastuksella on pitkä perinne – täällä rajan länsipuolella.

 13. Vanhojen suomalaisten elokuvien juoni on usein rakentunut nimenomaan väärinkäsityksiin. Muistellaanpa vaikka Maiju Lassilan teoksia.

  Tässäkin näytelmässä oli vain väärin ymmärryksiä.. Tosin ilmeisen tahallisesti kirjoitettu niin että voidaan ymmärtää kaksimielisesti. Ei tämä näytelmä varmastikaan ole mikään kassamagneetti, mutta kesäteatteriin kelvollinen. Edelleen arvostan henkilöstön sitoutumista teatteriin ja aikansa uhraamisesta meidän hyväksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *