Saunapäivän jälkilämmössä

 

Saunapäivä oli ja meni. Värtsin kirjoittajat ovat saunoneet ahkerasti jo paljon ennen virallista saunapäivää. Keräsin tähän lukemista saunapäivän jälkilämmöksi.

Lapsuuden saunat – VÄRTSI

Savusaunassa – VÄRTSI

Venäläinen sauna – VÄRTSI

Suomalainen sauna – VÄRTSI

Saunominen – VÄRTSI

Savusaunat – VÄRTSI

Muistojen savusauna – VÄRTSI

Savusaunatonttu Anselmin tarina – VÄRTSI

Saunan kuumaa huumaa – VÄRTSI

Lapsuuden saunaseikkailuja… – VÄRTSI

Saunakulttuuria Vanhassa Värtsilässä – VÄRTSI

Verkkolammen saunakahvit – VÄRTSI

Sauna – VÄRTSI

Saunamestari – VÄRTSI

 

 

 

 

 

 

6 comments for “Saunapäivän jälkilämmössä

 1. Huh – huh – olipa tarinaa. Minulta ihan liiaksi. Hyppikää niiden yli!

 2. Oho, onko Värtsissä noin monta saunajuttua. Taitaa olla pari omaakin tuotosta.

  Minun saunapäivä meni niin, että lämmitin saunan oikein hyvin, tietenkin. Kaadoin pienen koivun ja tein oikein hyvän vastan. Vieraat saunoivat ensin. Kun minun vuoroni koitti niin ei ollut löylyä kun kukaan ei älynnyt lisätä uuniin puita. Kyllä siellä nyt sai naamansa pestyä, mutta vasta jäi kylpemättä.

 3. Alpo, oisit pannu pököö pesään ja lämmittänä uuvestaan, ei kuumat kivet äkkiä jäähdy, jos vuan pesuvettä ois piisannu. Nii ja oisithan sie voinu sanoo, että liseevät puita, jotta suat kunnon löylyt. Pitäähän saunassa olla lämpöö.
  Saunassa ei saa palella.

 4. Pitkään vei, nyt on kaikki saunajutut luettu kommentteineen. Varmasti Värtsissä on hyviä saunajuttuja enemmänkin kommenteina tai muulla nimellä. Jos otsikossa ei ole sauna -sanaa, niin etsivä ei löydä.

 5. Ikävää, että Alpolle jäi saunapäivästä se kuuluisa Musta Kissa jäljelle. Tämän yritän muistaa itsekin aina jatkuvalämmitteisen saunan lämmityksessä. Ja varsinkin jälkikasvun kanssa, kun ei tuo nuorempi väki tahdo ymmärtää mistä on kyse 🙂
  Lämmintä loppukesää Värtsin lukijoille!

 6. Sadoissa teltta saunoissa olen jokien varressa kylpenyt ja uimaan pulahtanut. Suomi on ihana maa. Paljon on nähtävää meillä kotisuomessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *