Postia Wärtsilästä

Alma Amanda Ellilä oli Värtsilän postinhoitajana 19.6.1919 – 21.1.1926. Alma on lähettänyt oheisen ehiökortin vastausosalla 10.4.1923 tohtori Fiendt`lle Helsinkiin, mutta Fieandt ei ole käyttänyt vastausosaa. Kortin sisältö kertoo pari mielenkiintoisia historian yksityiskohtaa. Vaasanmallin postimerkkien käyttö kiellettiin  1.5.1923 alkaen ja Värtsilän postitalon urakasta oli jäänyt rahaa myös vesijohdon vetämiseen.

Wärtsilä 10/4-23

Herra Tohtori E. Fieandt

Helsinki

Kun vaasalaiset postimerkit nyt toukokuussa tulevat postissa käytäntöön kelpaamattomiksi ja minulla on pienempi määrä (100 kap a 70p ja 200 kap a 40p. merkkiä) niitä ja haluaisin mielelläni ne myödä korkeasta hinnasta – voittoa niillä, jos mahdollista – ; niin uskallan kääntyä Tohtori Fieandt`in puoleen pyynnöllä, jos Tohtori tahtoisi olla ystävällinen ja ilmoittaa minulle minkä postimerkkifirman puoleen kääntyisin. Eikö olisi edullista myödä jollekin ulkomaalaiselle, mutta mistä saisin selville ulkolaisten postimerkkiliikkeiden osoitteita. Sitä paitsi on minulla varastoja käytetyistä merkeistä v. 1889 markan merkkiä minulla myöskin on.

Uusi 2 kerroksinen postitalo täällä on pian valmis ja arkkitehti Wilenius lupasi hankkia urakkatarjouksesta ylijääneillä varoilla vesijohdon.

Lähetän parhaat terveiseni myöskin (Marialle ?) ja kiitos vielä viimeisestä. Kunnioittaen A. Ellilä.

Kuvat postitalosta muutaman vuoden takaa.

 

Jukka Hirvonen

3 comments for “Postia Wärtsilästä

  1. Mielenkiintoista!
    *
    Nykyisin on muotia postcrossailu,
    mutta on sitä harrastettu ennenkin.

  2. Onpas mielenkiintoista historiaa. Postikortissa on valtavasti asiaa. Vai on tuollainenkin vaihe ollut postimerkkien historiassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *