15 comments for “Viikon puheenaiheet viikko 13/2019

 1. Poikani tytär 2,5-vuotias ei halua mennä päiväunille. Kysyttäessä miksi hän ei halua mennä päiväunille oli hän tokaissut: Vain ukki nukkuu päiväunet.

 2. Ei olla rollien armoilla ollaan Suomalaisia järkeviä ihmisiä.

 3. En ole poliittinen ihminen, mutta Suomi pitää itsenäisenä pitää. Se on meidän Suomalaisten käsissä. Ei jäädä hiljaisiksi. Kerrotaan oma mielipiteemme ja ollaan onnellisia.

 4. Kun kotia palajan Saimaan-selkosilta on kotiin tuomisia. Tänään myrkysi ja kalliopoukamassa eväät söimme nuotion liekeissä kypsennetyt. Kotona aina lajittelen päivän saaliin perkauksen yhteydessä: suurimmat ahvenet ovat paistokaloja, keskikokoiset savustan monenlaisten ruokien raaka-aineeksi ja pienistä ahvenista teen kalakukkoa. Saa myös makua kalakeittoon.

 5. On se Saimaa ilmeisen antelias järvi.

 6. Kahden hengen huushollissa pilkkireissun saalis taipuu moneksi lähiruaksi. Olen sen koulukunnan kasvatti, joka ei kaloja pakasta vaan pyrkii ne laittamaan tuoreena ruaksi. Jos saan suuren saaliin vien kalat savustettuna ystävilleni ja naapureille.

 7. Kyllä olemme haasteiden edessä järjen syntymässä saajat. Yhdessä jotka saman nuotin osaa lukea ovat avainasemassa yhdessä eteenpäin katsojia tulevaisuuteen.

 8. Jos huoneistossa ei ole keskuspölyn imuria on sille halpa vaihtoehto. Osta tehokas imuri ja markkinoilta pitkä haitariletlu. Letku siirtyy helposti paikasta toiseen ja itse imuri saa olla paikallaan.

 9. Tällä viikolla huonoja uutisia vaikka minkälaisia, mutta vielä sekin, että Reinoja ja Ainoja valmistava vain Lieksassa toimiva tehdas pankrotissa! Jos nyt IKINÄ joku jatkaisi tuon yrityksen toimintaa, eiköhän luvata, että me kaikki UUSIMME Reinomme ja Ainomme vähän useammin kuin tähän asti. Ja talveksi kahdet käyttöön, laitamme niihin toisiin piikit pohjiin, jotta voi juosta postilaatikolla mutkan..Eikä sitten tingata hintaa niin alas, että niitä ei kannta valmistaa. Nuohan ovat meidän KANSALLISKENGÄT.

 10. Halpa menetelmä, kun haluat puhdistaa kahvinkeittimen. Kolme ruokalusikallista soodaa litraan sekoita ja laita keittimeen. Pane keittotoi minto päälle. Kun vesi on virrannut pannuun sammuta keitin ja odota puolituntia. Pane keitin päälle ja kaada viemäriin pannun vesi. Täytä keitin vedellä ja anna keittimeen puhdistua, Unohdin sen tärkeän asian! Ensi on pestävä kylmävesisäiliö kunnolla. Tämän toimen tehtynä nautitaan kahvin aromin luomista nautinnosta.

 11. Tuula jos se minun ostoilla pelastuu ja löytää jatkamisen edellytykset olen mukana haasteensa. Meillä oli vaihto-oppilas Tokiosta Makiko. Hänen häissä kävimme ja tutustuimme paikalliseen kulttuuriin. Makiko perheeseen syntyi pieni poika. Pojalle lähetimme, jotakin joka on perin Suomalaista. Pakettiin käärittiin pienet siniset alku Reinot.

 12. Voi mahoton miten ihana ”muistelu”.
  Tuli oma nuoruus mieleen, kun niin samantapasesti joskus tuli seottua kun tyttöporukkaamme joskus ”eksyi” poika tai pari. Oltiin me tytöt niin kainoja; ujosteltiin, punasteltiin, mutta kovati jokainen yritti keksiä jotain fiksua ja filmaattista sanomista. Ei se kyllä useinkaan onnistunut.
  Ajattelin, että nyt Tuula paljastaa nuoruutensa ihastuksia.
  Mutta höplästä veti ainakin meikäläistä. Enkä taida olla ainoa, joka kiinnostuneena ahmi tuota rakastumista t-paita-poikaan.
  Nyt oon lukenut tuon ”harhaan johtavan muistelun” jo muutaman kerran ja aina säilyy jännitys loppuun asti. Ja aina yhtä iloinen ja ihana yllätys.
  Taidokas, tasokas kirjoitus.

 13. Sorryyyy,
  tuo edellä oleva kirjoitukseni piti mennä Lukijoilta-palstan Tuulan kirjoittamaan ”Taasko minä rakastun t-paita-poikaan?”

 14. Hei Sinikka, kopioin tuon sinun kommentin sinne Tuulan ”T-paita hurmaajan” juttuun

 15. Kiitos sinulle Alpoaatos <3
  Hyvää huomenta ja alkavaa kaunista kevätviikkoa kaikille.
  Toivottelee "yx hualimaton"

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *