Värtsilän koulun hiihtokilpailut

Perjantaina, perinteisesti ennen talvi/hiihtolomalle lähtöä, hiihdettiin Värtsilän koulun hiihtokisat. Oppilaat voivat valita hiihtämisen kilpailusarjassa tai rauhallisempaa tahtia retkisarjassa. Valtaosa oppilaista halusi hiihtää numerolappu rinnassa kilpailusarjassa. Myös tyyli oli jokaisen hiihtäjän vapaasti valittavissa.

Aamun pakkanen nipisteli poskia ja sormia ennen kilpailujen alkua, mutta aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämmitti vähitellen niin kilpailijoita kuin mukavan runsasta kannustus- ja huoltojoukkoa. 1-4 luokkalaiset hiihtivät pellolla pienemmän lenkin ja 5-6 luokkalaiset kävivät hiihtämässä pidemmän peltolenkin. Koulun hiihtoladut ovat rajavyöhykkeellä ja pellon takana ovatkin jo ”naapurin” hiihtomaisemat. Monikohan Suomen koululaisista hiihtää tällaisissa maisemissa? Kiitos Rajavartiolaitokselle hyvästä yhteistyöstä tässäkin yhteydessä.

Lähtötunnelmat olivat luonnollisesti jännittyneet. Osa oppilaista odotteli kuitenkin Katja-opettajan lähtömerkkiä rauhallisin mielin todeten, että mitalia ei tule, mutta haluan osallistua kilpailuihin. Siinä oli oikeaa asennetta. Ei se voitto vaan rehti kilpailu!

Kilpailut sujuivat hyvin, ilman välinerikkoja tai vakavampia kaatumisia. Kilpailujen jälkeen koululla oli tarjolla lämmintä mehua ja ruokana perinteisesti hernekeittoa. Kylläpä lämmin keitto maistuikin hyvältä.

Tulosten laskemisen jälkeen olikin sijoitusten julkistamisen ja mitalien jaon aika. Mutta se onkin sitten jo toinen juttu…….Tulossa Värtsiin lähipäivinä……..

 

Teksti ja kuvat;

Vuokko

4 comments for “Värtsilän koulun hiihtokilpailut

 1. Kyllä tulee lukija iloiseksi, kun näkee ja kuulee noin mainioista ja reippaista hiihtäjistä.
  Hyvä Suomi! Hyvä Värtsilän koulu!

 2. Kiitos Vuokko reportaasista 🙂
  On Teillä ollut hieno keli hiihdellä.

  Mun kouluaikaan tuo rajavyöhykkeelle latu valmistui ensimmäisen kerran.
  Sitä ennen latu kulki joenrantaa ja kävi välillä joen toisella puolellakin.
  Jäälle nouseva vesi oli kuitenkin tämän ladun riesa.

 3. KIITOS, Vuokko! Oli mukava luke juttua ja katsella kuvia. Lisää Värtsilän koulu!lta

 4. Mainio selostus. Lukisi mielllään muitakin juttuja koulusta, jos vain, Vuokko, ennättäisit kirjoittaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *