23 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 1/2019

 1. erkki lintunen
  1.1.2019 at 12:21

  Hyvä puhe tasavallanpresidentiltä, syvällinen, rakentava, Jennin stilisoima (?). Tällä tiellä myös eduskuntavaaleihin. Puhe jatkuu vielä på svenska. Jag förstör inte… Rakentavaa vuotta 2019 meille kaikille!

 2. Alpo aatos
  1.1.2019 at 22:20

  Aamulla oli ihan mukava herätä kun oli uusi päivä ja uusi vuosi eikä koskenut mihinkään. Vieläkö voisi paremmin olla. Voi kun muistaisin olla kiitollinen.

 3. Masa
  2.1.2019 at 5:04

  Hyvä puhe Niinistöltä. Ala arvoinen puhe sipilältä.

 4. Anneli Hurskainen
  2.1.2019 at 10:30

  Hyvää alkanutta vuotta kaikille ihmisille🤗!! Ja nyt toivon ja uskon että kaikki ketkä toivoo Värtsilän Kesäteatterin jatkumiseen,tulevat kylätalolle miettimään ensi kesän näytelmää,siis 13pv. Kellon aika selviää kansalaisopiston sivuilta,tai Tikan Veijolta.Uusia näyttelijöitä ja toimijoita tarvitaan. Tämä on hyvä harrastus. Sitoutumista vaatii,mutta paljon antaa..

 5. Esko Tarvainen
  2.1.2019 at 19:19

  Niinistö mies paikallaan. Suomi tarvitsee tulevaisuuden tekijöitä. Nuoret pelkäämättä ottakaa askel tulevaisuuteen ja lisääntykää aikuisena itsenne kokien. Vauva varmasti antaa uuden uloittovuuden. Jokaiselle elämänkumppani löytyy jos siihen on valmis sitoutumaan ja pitämään paletin koossa.

 6. mökkiläiset
  3.1.2019 at 12:27

  POLITIIKKAA Värtsi Värtsilän verkkolehdessä !!!!!

  🤤 🤔🤔

 7. Esko Tarvainen
  3.1.2019 at 17:57

  Minun mielestä politiikkaa ei ole syntyvyyden lasku keskustelun aiheena. Oikeista asioista pitää puhua. Iloitaan jokaisesta pienestä ensi henkäisyn ottajasta tässä maassa. ” Lapsissa on tulevaisuus”.

 8. Fani
  3.1.2019 at 19:16

  Kovasti toivon Värtsilän kesäteatterin jatkuvan. Värtsilän Kesäteatteri on omalla tavallaan parhaita Kesäteattereita 150km säteellä (sektori, jolla alueella itse käyn katsomassa Kesäteattereita). Toivottavasti vanhat näyttelijät jatkavat ja Annelin “syöttiin” tarttuu uusia näytelmä harrastajia ja toimijoita. Terveisin! Kesän näytelmää odottaessa.

 9. Nälkä kurnii
  5.1.2019 at 7:51

  Missä kylätalon ruokalista luuraa ? , vai joko loppui ruokatarjoilu sieltäkin .

 10. Tuula
  5.1.2019 at 10:25

  Sopiikohan tässä kysellä muuatta asiaa. Ihan varmasti muistan lukeneeni joulukuun alkupäivinä TJ kunnanhallituksen esityslistasta asiaa Niiralan kaupparakennuksesta. Siinä kerrottiin hankkeesta saada kahvila-ym toimintaa kyseiseen rakennukseen. Oli haettu hankerahaa ajalle 1.12.- kesän 2019 loppuun. Mukana oli kunnan lisäki ainakin Värtsilän pitäjäyhdistys, Jetina (?) ja joitakin yrittäjiä. Nyt yritin siihen päätöstä löytää pöytäkijoista, en löytänyt mitään. En mitään mainintaa edes, että olisi käsitelty. Mihinkähän se asia on hautautunut ?. Tietysti mahdollista, että en vain osaa hakea ja lukea. Ken tietää, tulkoon esiin ja kertokoon.

 11. erkki lintunen
  5.1.2019 at 15:57

  Suosittelen, että luette maakuntamme pää-äänenkannattajan – Karjalaisen – pääkirjoituksen 5.1.2019. Kirjastosta voi löytyä myös kirja Maakunnissa Suomen tulevaisuus. Se on julkaistu jo vuonna 1966, mutta yhä ajankohtainen – tai juuri nyt, kun ei oikein tiedä, mitä pitäisi ajatella.

  Näitä lueskellessani mietin, olenko kansalainen, joka ajattelee tulevaisuutta. Vai olenko “kuluttaja”, joka kaivaa postilaatikostaan Karjalaisen kanssa samassa nipussa pinkan mainoslehtisiä “ale”, “tarjous”, “mahdollisuutesi”…?

 12. Esko Tarvainen
  5.1.2019 at 19:04

  Pannoo miut ajattelemaan järjen käyttäjäksi syntynyt. Onko tämä yksityis vimma muuttuvassa maailmassa Suomelle oikea suunta. Kaikista tehdään tuloksentekilöitä. Hiljaa hyvä tulee ajatellen aivan kaunis. Järkeä ei välttämättä tarvita tuloksentekoon.

 13. Turisti
  5.1.2019 at 20:24

  Tuula kyseessä pykälä 345.
  Ajelin siellä päin. Lähin kahvila oli Tohmajärven huoltoasema. Ei ollut edes aurattu Cafeniiralan pihaa. Kiteellä oli kaiketi uusi kahvilanpitäjä löytynyt Kupiaisen taloon. En katsonut oliko näin lauantaina auki. Lappeenrannantien vieressä Koivikossa leipomon kahvila kai lomalla tai lomautettu. Kerimäelläkin jäin ilman kahvia. Siinä kirkon kohdalla oleva kioski tais olla talvilomalla. Onneksi kaupoista saa evästä. Ei näin talvella turisteja palvella.

 14. "tohma-wärtsilä" 345
  5.1.2019 at 21:33

  cafe`niirala-projekti:”tohma-värtsilän” kunnanhallitus 03.12. -18,rahoitus jetina ry con maakuntarahasto rahoituksessa 34000€,kunta 3400€…tavoitteena yhteistyö tuottajien,yrittäjien ja yhteisöjen kanssa tuottaa elinvoimainen toimija/paikka….homma on koeluontoinen,esivaiheen rahoitus elokuun loppuun…paikan työllistävä vaikutus>5

 15. Alpoaatos
  6.1.2019 at 9:05

  Hyvä Suomi ja nuoret leijonat !

 16. Tuula
  6.1.2019 at 9:49

  Kiitos Turistille ja tohma-wärtsilälle, olihan siellä kokouspäytäkirjassa asiasta tietoa. Pöljyyksissäni hain vain viimeisestä pöytäkirjasta. Rahaa on haettu, Eivät ole kai päässeet vielä aloittamaan, hakemusten käsittelykö kesken vielä? Jos kerran mökki vielä pimeänä. Ootellaan. On vielä oltava evästä mukana jos on sinne päin asian tynkää.

 17. erkki lintunen
  6.1.2019 at 11:58

  Anivarhain tänään loppiaisaamuna TV-ruudussa kolme lippua: vasemmalla USA – oikealla Venäjä – keskellä ylimpänä Finlandia. Korkeuserotkin oli huomioitu: Finlandia – USA – Venäjä. Ja värit: sinivalkoinen ylinnä.

  Tämä ei ole politiikkaa, vaan urheilua ja kumarrus Suomen nuorisolle. Hyvä, “jätkät” !
  !
  !

 18. Leo Härkönen
  6.1.2019 at 12:36

  Jotain elämää ja jääkiekkoa suurempaa ja merkittävämpää Suomen poikien MM-voitossa on. Jos se vie jonkun ajatukset maailmanpolitiikkaan niin vieköön.

 19. Esko Tarvainen
  7.1.2019 at 20:09

  Meillä on istumassa hallitus joka on luvannut oppitunnin aluksi pitää koko maan asuttuna ja ajaa lupaukset antaneena. Koe tunti on ohi ja opettaja kertoo tuloksen. Opettajaa einnäissä piireissä ole?

 20. Esko Tarvainen
  7.1.2019 at 20:32

  Oikeasti koko maa asuttuna pitämiseen ei ole enää poliittinen kysymys. Pallo pitää laittaa ja kannustaa niitä jotka haluavat elää haja- asutus alueella. Tulee vielä aika ja kaupungin ihanteet jäävät taka-alalle.

 21. VTOH
  8.1.2019 at 16:52

  Sain juuri lukea, että presidenttimme Sauli tekee puolisonsa Jennin kanssa valtiovierailun kiinaan ensi viikolla ja tapaa täällä paikalliset isot päälliköt alkuviikosta. Hienoa. Näissä tapaamisissa edistetään asioita jotka ovat tärkeitä Suomelle ja meille suomalaisille.

 22. Paula Raerinne
  11.1.2019 at 11:59

  U20 poikien kultajuhlia oli mukava seurata,etenkin kun tiesi joukossa olevan poikia,jotka olivat uskoneet itseensä ja unelmiinsa vaikeuksista huolimatta. Vaihto kasvattiseurasta toiseen saadakseen peliaikaa ja sitäkautta mahdollisuuden unelmien toteutumiseen. Kiekkotaival ei ole aina helppo ja yksinkertainen. Ja nyt jännitetään U18 tyttöjen puolesta. Lauantaina MM-välierä Usaa vastaan ja sunnuntaina mitalipelit. MM-puolivälieräottelu Ruotsia vastaan oli huikeaa taistelua. Tytöt tasoittivat pelin viimeisillä minuuteilla ilman maalivahtia pelaten ja jatkoajalla voittomaali 3-2. Usa on taitava joukkue,mutta sinivalkoisin silmin katsottuna Suomi on parempi. Mitalikahveja odotellen.
  .

 23. erkki lintunen
  11.1.2019 at 13:44

  Hei, Paula, mites kaiman pelit sujuvat?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *