Ikä

Mennyt lapsuus Kulunut nuoruus
Alkava aikuisikä
Tuleva keski-ikä

Sitten yllättäen tulee vanhuus
Mihin yhtäkkiä katosi nuoruus
Olen elänyt elämän vaiherikkaan
Nyt tuntuu kuin olisin tiskirätti
Joka kohta heitetään kaatumaan
Elämä, sinä sieluni särjit

VAVA

5 comments for “Ikä

  1. Runoilija on varmaan kokenut kovia. Omalta kohdaltani sanoisin Violetta Parran sanoin ” Elämälle kiitos!”

  2. Eläkkeelle jääminen tai oman vanhuuden kokeminen se on taitolaji ja ei onnistu kaikilta. Ei niiltä, jotka ovat kokoneet olleensa tärkeitä vahvan toimintatarmon aikoina. Ei niiltä, jotka eivät myönnä itselleen vanhanemisen tuovan tullessaan toimintojen hiipumisen, voimien vähenemisen ja ajtuksienkin hidastumisen. Ei niiltä joilla ei ole uskon tuomaa vakaumusta siihen, että Jumalankädessä elämisemme on nyt ja aina.

  3. Edellisiä kommentteja lukiessa tuli mieleeni erään tohmajärveläismiehen (jo edesmenneen) toteamus ikääntymisestään: ” On hyvin mielenkiintoista seurata miten miten ihminen raihnaistuu.”
    Niin tuo saattaa ollakin jos saa vanheta terveenä ja kunnossa olevana. Vaan toisin on, jos monenmoiset vaivat ovat kiusana joka hetki ja vuodesta toiseen. Kuitenkin omalta osaltani kiitos suomalaiselle terveydenhoidolle ja elämälle.

  4. Ennen vanhaan oli näin: Ensin koulutusputki, sitten uraputki, seuraavaksi eläkeputki, ja viimeisenä odottaa koiranputki.

  5. Tulevaisuus on tuolla puolen menneisyys mennyt jo. Tartu tähän päivään ja ota ote ja ole oman elämäsi ohjatnuorat käsissä pitäjä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *