18 comments for “Viikon puheenaiheet vko 42

 1. Löytyyköhän uutta kansan syviätuntoja ja huumoria yhdistävää kirjailijaa jonka kuolema korjasi elämän ehtoona otti. Arto Paasilinnan kirjan kun lainastosta nykyään kirjastosta haet, et luettuasi kadu valintaasi.

 2. Yhteinen sävel on pienen kansan elinehto. Nyt on menty liian lujaa. Kaikki muutokset pitää tapahtua aikataulussa. Vanhuksen oletetaan olevan kolisevan pyörän pinnoihin tarraantuneena mukana muutoksessa. Lopuksi tarinani päätän: Tehdään työtä ja viljellään maata. Kaikki jyvät kultaisetkin annetaan kasvaa rakkaan kotimaamme tarpeisiin.

 3. Alpoaatokseelle onnittelut kultaisesta
  ansiomitalista!

 4. Alpo 👍arvostan suuresti tekemääsi pyyteetöntä
  vapaaehtois työtä!

  Sinun ja kaltaistesi pitäisi olla 6.12 linnassa eikä kaiken maailman kekkuloiden.

 5. Hiljaista on Värtsi – Värtsilän verkkolehti Facebookin sivuilla, ei tapahdu mitään.

  Hiljaista on kuin huopatossutehtaalla.

 6. Hiljaista?!??! Totta!!! Mitäs jos nyt vaihdettaisiin ajatuksia ja mielipiteitä muovista . Klikkaa ensin – muovitiekartta – sieltä voit jatkaa matkaasi tänne verkkolehti värtsiin.

 7. Erkin kirjoitukseen haluan ottaa kantaa. Näillä palstoilla joskus kirjoitin muovista. Kerroin ja rinnastin tätä muoviaikaa jatkona rauta ja kivikaudelle. Tämä muovikausi on paljon ongelmallisempi kuin edellisemmät kaudet. Muovi on jalostuksen tuote. Entiset kaudet käsin muokattiin luonnon antimista ihmisen tarvekaluiksi.

 8. On ainakin osittain minun syytä, että verkkolehti Värtsi on niin hiljainen kuin on. On mennyt monta aamua etten ole Värtsiä avannut kun on tuntunut siltä, ettei siellä kuitenkaan ole mitään uutta. Mutta tänään oli, oikein henkilökohtaista.

  Kiitoksia onnitteluista arvoisat lajitoverit.
  En kyllä tiedä tehneeni mitään palkitsemisen arvoista. Ihan tavallista puuhastelua vain. Danny laulaa jossain kauniissa laulussaan : “On lupa toisesta huolta kantaa, ei ole se keltään pois”
  Alpo

 9. Tuolla Tuulan jutun : “Meidän kylän rakennukset.. “Irenen ia Erkin kommenteissa maakunnan kehityksestä löytyisi pohjaa lasjemmallelin keskustelulle.

  Kuntainliiton sivuilta “neljännestä sektorista “. mm sieltä löytyy paljon yhtymäkohtia juuri näihin “puuhasteluihin” joissa monet kyläaktiivit ovat mukana tietämättä että toiminnalla on oikein sektori.

  Suora lainaus artikkelista Neljäs sektori murtaa ja rakentaa kuntien hallintoa: “Mitä kuntaorganisaatio voi tehdä käytännössä, kun se haluaa mahdollistaa kuntalaistensa toimintaa ja olla jäämättä kehityksessä heistä jälkeen.”

 10. Tarkoitin kommentillani 19.10 FACEBOOKIN ” Värtsi-Värtsilän verkkolehti” suljettua ryhmää, jossa on 45 jäsentä.

  Uusi ryhmä, vasta avattu.

  Onnea Alpolle!! Ahkera mies. Hyvää Jatkoa!

 11. Tänään sunnuntaina oli tarkoitus ajella Ruskealaan Herrankukkaroon jumalanpalvelukseen. Vaan en jaksanut. Väsytti. Niinpä istahdin nojatuoliin ja avasin television. Menin Pälkäneen kirkkoon, jossa oli kokoonnuttu uskonpuhdistuksen muistopäivän messuun.

  Ei nukuttanut nojatuolissa. Päinvastoin. Piristyin, voimaannuin. Koin myös nostalgiaa. Pappi toimi muutamassa kohdassa samalla tavalla kuin minä aikoinaan Värtsilän kirkossa, kun aloitettiin ns. jumalanpalvelusuudistusta. Mutta muuten oli menty paljon pidemmälle siihen suuntaan kuin oli silloinkin aikomus. Aika vain loppui kesken, kun alkoivat eläkepäivät.

  En ryhdy enempää kertomaan, mitä näin ja sain kokea TV:n äärellä. Vain yksi asia, ja se onkin hyvin tärkeä. Pälkäneellä – seurakunta – toimi liturgina, ei vain pappi yksin. Tämä uskonpuhdistuksen keskeinen jumalanpalvelusperiaate on erittäin tärkeä. Siihen onkin pyritty eri seurakunnissa, missä aktiivisemmin ja asiantuntevasti, missä hitaammin. Pälkäneellä myös mallikkaasti.

  Minun on pakko katsoa Pälkäneen messu – yle arena – uudestaan. Samalla suosittelen tätä myös teille, rakkaat Värtsin lukijat. On mahdollista, että kirkossa käynnit voivat lisääntyä, jos liturgia avataan seurakunnan hoitoon. Silti saa myös istua penkissä sen enempää tekemättä – niinkuin ennenkin. Mutta monelle, monelle liturginen tehtävä antaa mieluisia kokemuksia. Katselepa Pälkäneen menot yle arenasta.

 12. Edellä mainittu Pälkäneen kirkko on ainutlaatuinen, tiilestä rakennettu puukirkko.
  Pohjaltaan ristikirkko, viistotuilla sisänurkilla.

 13. Palman katedraali teki vaikutuksen viime viikolla Mallorcalla. Katedraali oli sisältä kaunis ja upea. Ulkoapäin se oli mahtavan näköinen monine torneineen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *