18 comments for “Viikon puheenaiheet vko 42

 1. Esko Tarvainen
  17.10.2018 at 19:13

  Löytyyköhän uutta kansan syviätuntoja ja huumoria yhdistävää kirjailijaa jonka kuolema korjasi elämän ehtoona otti. Arto Paasilinnan kirjan kun lainastosta nykyään kirjastosta haet, et luettuasi kadu valintaasi.

 2. Esko Tarvainenm
  18.10.2018 at 19:46

  Yhteinen sävel on pienen kansan elinehto. Nyt on menty liian lujaa. Kaikki muutokset pitää tapahtua aikataulussa. Vanhuksen oletetaan olevan kolisevan pyörän pinnoihin tarraantuneena mukana muutoksessa. Lopuksi tarinani päätän: Tehdään työtä ja viljellään maata. Kaikki jyvät kultaisetkin annetaan kasvaa rakkaan kotimaamme tarpeisiin.

 3. Telle
  18.10.2018 at 20:22

  Alpoaatokseelle onnittelut kultaisesta
  ansiomitalista!

 4. Sakari H
  18.10.2018 at 20:55

  Alpolle Onneksi Olkoon je Edelliseen liittyen:

  https://kotiseutu-uutiset.com/uutiset/2018/10/15/rummukaista-muistettiin/

 5. Erkki A
  19.10.2018 at 10:05

  Onnittelut Alpo serkulle kultmitalista.

 6. Liisa Lukkkarinen
  19.10.2018 at 12:24

  Onneksi olkoon Alpo!

 7. Jore
  19.10.2018 at 16:50

  Alpo 👍arvostan suuresti tekemääsi pyyteetöntä
  vapaaehtois työtä!

  Sinun ja kaltaistesi pitäisi olla 6.12 linnassa eikä kaiken maailman kekkuloiden.

 8. S'Anita
  19.10.2018 at 18:04

  Hiljaista on Värtsi – Värtsilän verkkolehti Facebookin sivuilla, ei tapahdu mitään.

  Hiljaista on kuin huopatossutehtaalla.

 9. erkki lintunen
  20.10.2018 at 15:48

  Hiljaista?!??! Totta!!! Mitäs jos nyt vaihdettaisiin ajatuksia ja mielipiteitä muovista . Klikkaa ensin – muovitiekartta – sieltä voit jatkaa matkaasi tänne verkkolehti värtsiin.

 10. S'Anita
  20.10.2018 at 16:24

  Niinpä! – Tai ilmastonmuutoksesta

 11. Esko Tarvainen
  20.10.2018 at 19:42

  Erkin kirjoitukseen haluan ottaa kantaa. Näillä palstoilla joskus kirjoitin muovista. Kerroin ja rinnastin tätä muoviaikaa jatkona rauta ja kivikaudelle. Tämä muovikausi on paljon ongelmallisempi kuin edellisemmät kaudet. Muovi on jalostuksen tuote. Entiset kaudet käsin muokattiin luonnon antimista ihmisen tarvekaluiksi.

 12. Alpoaatos
  20.10.2018 at 22:34

  On ainakin osittain minun syytä, että verkkolehti Värtsi on niin hiljainen kuin on. On mennyt monta aamua etten ole Värtsiä avannut kun on tuntunut siltä, ettei siellä kuitenkaan ole mitään uutta. Mutta tänään oli, oikein henkilökohtaista.

  Kiitoksia onnitteluista arvoisat lajitoverit.
  En kyllä tiedä tehneeni mitään palkitsemisen arvoista. Ihan tavallista puuhastelua vain. Danny laulaa jossain kauniissa laulussaan : “On lupa toisesta huolta kantaa, ei ole se keltään pois”
  Alpo

 13. Alpoaatos
  20.10.2018 at 23:09

  Tuolla Tuulan jutun : “Meidän kylän rakennukset.. “Irenen ia Erkin kommenteissa maakunnan kehityksestä löytyisi pohjaa lasjemmallelin keskustelulle.

  Kuntainliiton sivuilta “neljännestä sektorista “. mm sieltä löytyy paljon yhtymäkohtia juuri näihin “puuhasteluihin” joissa monet kyläaktiivit ovat mukana tietämättä että toiminnalla on oikein sektori.

  Suora lainaus artikkelista Neljäs sektori murtaa ja rakentaa kuntien hallintoa: “Mitä kuntaorganisaatio voi tehdä käytännössä, kun se haluaa mahdollistaa kuntalaistensa toimintaa ja olla jäämättä kehityksessä heistä jälkeen.”

 14. Sakari H
  21.10.2018 at 7:48

  Danny Alpolle: On lupa toisesta huolta kantaa…

  https://youtu.be/wlJGChNEbzc

 15. S'Anita
  21.10.2018 at 9:10

  Tarkoitin kommentillani 19.10 FACEBOOKIN ” Värtsi-Värtsilän verkkolehti” suljettua ryhmää, jossa on 45 jäsentä.

  Uusi ryhmä, vasta avattu.

  Onnea Alpolle!! Ahkera mies. Hyvää Jatkoa!

 16. erkki lintunen
  21.10.2018 at 17:00

  Tänään sunnuntaina oli tarkoitus ajella Ruskealaan Herrankukkaroon jumalanpalvelukseen. Vaan en jaksanut. Väsytti. Niinpä istahdin nojatuoliin ja avasin television. Menin Pälkäneen kirkkoon, jossa oli kokoonnuttu uskonpuhdistuksen muistopäivän messuun.

  Ei nukuttanut nojatuolissa. Päinvastoin. Piristyin, voimaannuin. Koin myös nostalgiaa. Pappi toimi muutamassa kohdassa samalla tavalla kuin minä aikoinaan Värtsilän kirkossa, kun aloitettiin ns. jumalanpalvelusuudistusta. Mutta muuten oli menty paljon pidemmälle siihen suuntaan kuin oli silloinkin aikomus. Aika vain loppui kesken, kun alkoivat eläkepäivät.

  En ryhdy enempää kertomaan, mitä näin ja sain kokea TV:n äärellä. Vain yksi asia, ja se onkin hyvin tärkeä. Pälkäneellä – seurakunta – toimi liturgina, ei vain pappi yksin. Tämä uskonpuhdistuksen keskeinen jumalanpalvelusperiaate on erittäin tärkeä. Siihen onkin pyritty eri seurakunnissa, missä aktiivisemmin ja asiantuntevasti, missä hitaammin. Pälkäneellä myös mallikkaasti.

  Minun on pakko katsoa Pälkäneen messu – yle arena – uudestaan. Samalla suosittelen tätä myös teille, rakkaat Värtsin lukijat. On mahdollista, että kirkossa käynnit voivat lisääntyä, jos liturgia avataan seurakunnan hoitoon. Silti saa myös istua penkissä sen enempää tekemättä – niinkuin ennenkin. Mutta monelle, monelle liturginen tehtävä antaa mieluisia kokemuksia. Katselepa Pälkäneen menot yle arenasta.

 17. Sakari H
  21.10.2018 at 18:25

  Edellä mainittu Pälkäneen kirkko on ainutlaatuinen, tiilestä rakennettu puukirkko.
  Pohjaltaan ristikirkko, viistotuilla sisänurkilla.

 18. Esko Tarvainenm
  22.10.2018 at 21:12

  Palman katedraali teki vaikutuksen viime viikolla Mallorcalla. Katedraali oli sisältä kaunis ja upea. Ulkoapäin se oli mahtavan näköinen monine torneineen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *