8 comments for “Viikon puheenaiheet vko 40

 1. Jokaisen pitää uskoa unelmiensa. Tärkeintä että uskoo johonkin ja pysyy siinä. Minä uskon lähimmäisen
  senrakkauteen.

 2. Korpikommunismi on minulle ihan utopiaa, mutta viikon puheen aihe HANNHET.
  Kiertelin alku illasta Värtsilän laaksoa ja tapasin Kivivuoren Hannun.
  Tulimme siihen tulokseen, että maanantain hanhiluku lähenteli jo 10 000 määrää.
  Mitenkähän paljon on vielä tulossa.

 3. Usko sie Hemppa hanhiin, niin mie uskon enemmän lähimmäisenrakkauteen. Kivoja molemmat.
  Mitä tulee nimimerkkeihin, niin suomessa on mielipiteen- ja nimimerkinvalinnan vapaus.

 4. Vielä tässä viikonvaihteessa on pakko kirjoittaa asiasta, joka on nyt kovasti mielessäni. Perjantaina 21.9. istuin Helsingissä katsomassa Puccinin oppeeraa Tosca. Se oli hyvin vaikuttava kokemus. Ilmeisesti myös ihan maailman huippua!

  Tänään näin saman suorana lähetyksenä TV Teemalta. Nyt kamera toi lavalta näyviin tarkemmin sitä, mitä olin katsellut kaukaa täyden katsomon istuimelta. Kertaus oli tästäkin syystä katsomisen arvoinen.

  Tosca on opperatarjonnan kärkeä kaikkialla maailmassa. Niinpä heräsi ajatus ehdottaa Värtsissä, että sitä kannattaisi katsoa yle arenasta, jonne se varmaankin on laitettu tarjolle. Senkin vuoksi, kun kahden väliajan aikana saa mielenkiintoista infoa oopperan ymmärtämiseksi.

  Summa summarum: Helsingissä esitetty ja televisioitu Tosca ooppera saa ihan varmasti ruututilaa eri puolilla maailmaa. On se niin tasokas. Tekstin sisältö on ajattoma ajankohtaista, ja musiikki syvälle sieluun painuvaa.

  Minulle vierailu ooppetalossa oli myös ihan henkilökohtaisesti merkittävä. Markku-poikani siellä orkesterissa soittaa alttoviulua. Mieleen palaa aika, jolloin hän poikaviikarina aloitti soitonopiskelut Lappeenrannassa.

 5. Ens viikon lähetyksen päiväkahvit on torstaina klo 13. Srkn ilmoitukseen tuli perjantai, mutta yhteensattumien vuoksi kuitenkin entinen päivä, torstai.

 6. Tänään sunnuntaina 7.10 kello 13:10 TV1 lähettää uusintana Dokumentin TASEMUMMOT!!!

 7. Olen nähnyt miten vanheneminen ja vanhuus kohdataan nykyään tässä rakkaassa kotimaassani. Viime viikon koin ihmisten parissa etelä-euroopassa. Kotia tultuani Etelä-Saimaasta lehtiä selatessa näin polun ja katsoin dokumentin joka oli tehty Tohmajärven vanhuspalveluista. En ole päättäjä enkä vaikuttaja, mutta sen verran on maailma minua opettanut, että vanhus tarvitsee turvallisen ja ihmisläheiset viimeiset elonhetket. OK

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *