18 comments for “Viikon puheenaiheet vko 38

 1. Kaurilassa meillä oli pieni perunapelto joka oli oppi lapsen lapsille. Lasten kanssa uudet perunat kaivettiin ja keitettiin ruaksi. Opetin myös heille ukkina miten selviytimen luonnossa voisi olla harrastus.

 2. Jorelle tiijjoks: Ajelin piätäkaute tuola Siäperin ympäristössö ja hanhiloista ei näkynä jäläkeekään. Muutama hullu naakka kökötti heinäpaaliloihen lähellä, ei muita havaintoja. Tää tapahtu viisminuuttii sitte:-)

 3. Kiitos Poikamies tiedosta👍
  Minä olen täällä odotellut kiikarit ja kamerat pakattuna koska pääsis luonnon suurta näytelmää seuraamaan Värtsilän laaksoon.
  Olisikohan hanhet valinneet tänä vuonna eri reitin.
  Helsingissä on voinut havaita parin viikon ajan massiivisia hanhiparvia matkalla etelään.

  Nyt odottelen sähköjen katkeamista täällä lounais kärjessä.Ei tämä myräkkää kuitenkaan niin paha ole kuin ennusteissa epäiltiin.

 4. Loitimon yli lenteli jo viikko sitten isohko hanhiparvi,- samoin illalla, mutta ei vielä täälläkään ole pelloilla näkynyt.

 5. Kyllä kai ne hanhet reittiä vaihtaa, kun pyssyllä sohotellaan.

 6. Olen nähnyt Kaustajärven yllä lentävän muutaman hanhiparven tämän viikon aikana.
  Näyttäisi olevan niin, ettei hanhien muutto ole vielä ajankohtainen.
  Olen yrittänyt tehdä päivittäin näkö- ja kuulohavaintoja lintujen muuttamisesta.
  Muuttolinnut odottelevat myötätuulta. Eiköhän jo ensiviikolla ala muutto vilkastua.

 7. Mistä se Luttinen on keksinyt että Suomessa hanhia ammuttaisiin?Virossa ja monissa muissa maissa kylläkin.

  Suomessa rauhoitettuja hanhia tappaa eniten sähkölinjat.Epäviralliselta taholta olen kuullut että Värtsilässäkin yli 200 hanhea/muutto.Ketut ja Laatokan merikotkat syövät raadot.

 8. Luttisella on niin arvovaltainen titteli, ettå saisi esittää oikean, aidon virkamerkkinsä meille Värtsin taviksille.

 9. Tänään käynnistin ystäväni oman ikäiseni Nuffield kolmesylinterisen. Ystävykset toivoimme toisillemme hyvää jatkoa ja viinin lailla tullaan paremmiksi vanhetessa.

 10. Pala arvokasta kulttuurihistoriaa katosi
  tänä aamuna savuna ilmaan kun paanukattoinen
  Kiihtelysvaaran kirkko paloi. Tosi murheellinen
  pyhäaamu koko Pohjois-Karjalalle.

 11. Tämä ikävä uutinen tavoitti minut täällä Helsingissä kesken teologisten opintojeni 60 vuotisjjuhlien. Surullista! Mielessä hyviä muistoja eläkevuosilta, jolloin sain muutaman kerran sijaistaa Kiihtelyksen pappia.

 12. Kuulin ikävän uutisen aamulla radion uutisista. Tuli jotenkin outo tunne kuullessani tämän ikävän uutisen. Onneksi kävin kesällä kaksi kertaa lapsuuden kirkkoa katsomassa.

  Lapsena sanoimme alttarin kahta puolen olevia maalauksia jumalansilmiksi.

 13. Se olisi cafe niirala myytävänä ….heinäkuussa aloittaneet yrittäjät luopuisivat

 14. Ikävä juttu kiihtelysläisille kirkon palaminen. Historiaa: /digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/448268?page=1&term=kirkkoa&term=Kiihtelysvaaralle&term=kirkon&term=Kiihtelyswaaran&term=kirkolla

 15. Todella surullinen sunnuntai. Luin tuota Tuula-Riitan linkittämää vanhaa sanomalehteä Kiihtelysavaaran kirkon syntyajoilta. Hiukan vaikealukuista, mutta mielenkiintoista. Eräs yksityskohta jäi mieleen; Kirkonkirjat piti kirjoittaa latinaksi (avainsanat oli suomennettu; syntynyt, kuollut jne) Joku pappi kirjoitti ne kuitenkin ruotsiksi

 16. Uroteko: Mies joka kantoi Kiihtelyksen kirkosta tulenalta alttaritaulun Jeesus ristillä.

 17. Vanhaa ränttiä avviisista lukiessa hiukan auttaa, kun suurentaa tekstiä, mutta onhan se hiukan tankkaamista verrattuna nykyisiin puukstaaveihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *