Eläkeläiset Konttilammen laavulla

VÄRTSILÄN ELÄKELÄISET LAAVULLA

Eläkeliiton Värtsilän yhdistys kokoontui Konttilammen laavulle tiistaina 11. päivä syyskuuta. Tienvarressa seisoi 12 autoa, kun yhdistyksen emäntä Arja Miinalainen keitteli nokipannukahveja 28 ulkoilemaan kokoontuneelle – enemmän tai vähemmän virilille eläkeläiselle. Puheenjohtaja Markku Saukkonen kertoi ohjelmasta: sauvakävelyä, etäisyyksien arviointeja tien päällä ja puiden seassa, pallonheittoa muovisankkoihin, puun ympärysmittailua sylimitalla. Ja tietysti makkaranpaistoa!

Mukavaa oli. Sade ei ennättänyt pilaamaan tunnelmaa. Monta kasvoa tuli tavattua, joitakin ihan ensi kerran. Sihteeri Irma Suihko jakoi laulujen sanat, ja kohta metsä raikui tutuista lauluista, alkaen Värtsiläisten omalla laululla.

Eläkeliiton Värtsilän yhdistys on erittäin aktiivinen toimija. Jäseniä on tällä hetkellä 97. Kotiinviemisiksi annettiin tehtävä hankkia 5 uutta jäsentä. Se takaisi 2 edustajan paikan piirin hallinnossa, niinkuin oli vielä pari vuotta sitten. Nyt pitäisi palata takaisin tähän vallankäytön mahdollisuuteen.

Alkaneen syksyn aikana jatkuvat yhteiset kokoontumiset, joiden uutena aiheena entisten rinnalla on perehtymistä tietotekniikan tarjoamiin mahdollisuuksiin. Sellaisia on paljon. Myös eläkeläisille sopivia ja ihan tarpeellisia.

Joululehtikin on valmisteilla piirin toiminnanjohtajan ”konttorissa”. Kalle Lintunen on vuosien aikana tullut tunnetuksi Pohjois-Karjalan aktiivisimpana lehden myyjänä. Varmaan hän jo odottelee päiviä, milloin pääsee soittelemaan ovikelloja ja voi istahtaa kahvikupin ääreen juttelemaan.

Eläkeliiton yhdistykseen voi liittyä iästä riippumatta, jo silloinkin kun on vasta lähestymässä – sitä – aikaa. Lisätietoja täältä.

Teksti ja kuvat: Erkki Lintunen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *