Monilatvainen kuusi

Tämä ei ole kuva-arvoitus. Kuusihan siinä seisoo jämäkästi paikoillaan. Toista kymmentä latvaa ryhdikkäänä keskikesän taivasta kohti. Kuusi on Tohmajärvellä, ihan yleisellä paikalla, mutta missä?

Share

6 comments for “Monilatvainen kuusi

 1. Alpoaatos
  9.7.2018 at 22:05

  Siinä on monet kuulumiset kerrottu ja maailmaakin parannettu..

 2. Jore
  10.7.2018 at 10:33

  En ole millään lailla Tohmajärvi tuntija mutta Alpon vihjeen perusteella arvaan tämän monilatvaisen kuusen kasvupaikkaksi kirkon parkkipaikan reunaa…tai sitten aseman seutua…tai sitten näin Potsipäivien jälkimainingeissa Huviniemen seutu?

  Jäikö joku arvaamatta😬

 3. Pentti Pakarinen
  10.7.2018 at 10:59

  Hirvosen ja lakkautetun kelloliikkeen välissä. Arvaus!

 4. Sakari H
  10.7.2018 at 14:27

  Onkohan tuo kuusi se männyntaimi, jonka latvan katkaisin alakansakoulusta palatessani Lehtomäen kohdalla Sääperintien varressa 1950-luvulla.

 5. Alpoaatos
  11.7.2018 at 14:42

  Sakarin rikkomus on vanhentunut eikä kyse ole siitä puusta. Jore on hiukan jyvällä, eli kokoontumispaikasta on kyse. Liittyy Potsinpäiviinkin. Majoisen Matti on luultavasti seisoskellut kuusen juurella useat kerrat.

 6. Alpoaatos
  14.7.2018 at 18:35

  Kun juhannuksena ajelin Värtsilään päin niin Onkamossa ei meinannut mahtua ajamaan tietä myöten kun oli niin paljon autoja. Niitä kääntyi yhtenä ketjuna pöpelikköön päin vaikka metsä näytti olevan jo ennestään ihan täysi autoja. Ajattelin että siellä on joku ilmainen kahvitarjoilu tai siellä jaetaan vaikkapa muoviämpäreitä. Niitten perään itäsuomalaiset ovatkin ihan hulluina. Minäkin päätin mennä katsomaan mitä siellä tapahtuu. Siellähän oli tanssilava ja haitari haikeesti soi. Ei tullut muoviämpäriä eikä kahvitkaan olleet ilmaiset. Kansaa oli kauheesti ja juttu sorisi. Kyläläiset ja kesälomalaiset vaihtoivat kuulumisiaan. Oli lupsakka tunnelma. Tietojen tasaamista varten oli ulos laitettu penkkejä millä istua. Yksi penkeistä oli tämän monilatvaisen kuusen juurella. Onkamon entiset nuoret järjestivät nämäkin tanssit ja hyvällä menestyksellä. Matti M järjesteli autot vankalla asiantuntemuksella parkkiruutuihinsa siinä aidan ulkopuolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *