Monilatvainen kuusi

Tämä ei ole kuva-arvoitus. Kuusihan siinä seisoo jämäkästi paikoillaan. Toista kymmentä latvaa ryhdikkäänä keskikesän taivasta kohti. Kuusi on Tohmajärvellä, ihan yleisellä paikalla, mutta missä?

6 comments for “Monilatvainen kuusi

  1. Siinä on monet kuulumiset kerrottu ja maailmaakin parannettu..

  2. En ole millään lailla Tohmajärvi tuntija mutta Alpon vihjeen perusteella arvaan tämän monilatvaisen kuusen kasvupaikkaksi kirkon parkkipaikan reunaa…tai sitten aseman seutua…tai sitten näin Potsipäivien jälkimainingeissa Huviniemen seutu?

    Jäikö joku arvaamatta😬

  3. Hirvosen ja lakkautetun kelloliikkeen välissä. Arvaus!

  4. Onkohan tuo kuusi se männyntaimi, jonka latvan katkaisin alakansakoulusta palatessani Lehtomäen kohdalla Sääperintien varressa 1950-luvulla.

  5. Sakarin rikkomus on vanhentunut eikä kyse ole siitä puusta. Jore on hiukan jyvällä, eli kokoontumispaikasta on kyse. Liittyy Potsinpäiviinkin. Majoisen Matti on luultavasti seisoskellut kuusen juurella useat kerrat.

  6. Kun juhannuksena ajelin Värtsilään päin niin Onkamossa ei meinannut mahtua ajamaan tietä myöten kun oli niin paljon autoja. Niitä kääntyi yhtenä ketjuna pöpelikköön päin vaikka metsä näytti olevan jo ennestään ihan täysi autoja. Ajattelin että siellä on joku ilmainen kahvitarjoilu tai siellä jaetaan vaikkapa muoviämpäreitä. Niitten perään itäsuomalaiset ovatkin ihan hulluina. Minäkin päätin mennä katsomaan mitä siellä tapahtuu. Siellähän oli tanssilava ja haitari haikeesti soi. Ei tullut muoviämpäriä eikä kahvitkaan olleet ilmaiset. Kansaa oli kauheesti ja juttu sorisi. Kyläläiset ja kesälomalaiset vaihtoivat kuulumisiaan. Oli lupsakka tunnelma. Tietojen tasaamista varten oli ulos laitettu penkkejä millä istua. Yksi penkeistä oli tämän monilatvaisen kuusen juurella. Onkamon entiset nuoret järjestivät nämäkin tanssit ja hyvällä menestyksellä. Matti M järjesteli autot vankalla asiantuntemuksella parkkiruutuihinsa siinä aidan ulkopuolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *