Perhosretki

Koitin tänään siis 7.7.2018 kuvata perhosia tien varsilta. Retki meni aika katkonaiseksi, koska sää oli erittäin vaihteleva ja paikat myös. Tienvarsi kukat ovat jo aika monilukuisina lajeina kukassa, ei kuitenkaan runsaimmillaan. Horsmat kukkivat aika runsaasti aurinkoisilla paikoilla, varjoissa nupuillaan.

Kyllä sen huomaa jotta perhot tykkäävät auringonpaisteesta. Tunnin retkellä kerkisi sattua jo kaksi pientä sadekuuroa mutta oli lämmintä auringonpaistettakin. Sateen jälkeen vain viitisen minuuttia aurinkoa niin taas ne olivat lennossa ja esillä ”kuvattavaksi ” jos vain kerkes tarpeeksi lähelle.

Aurinkoisella horsmarinteellä oli aikamoinen vilske ja olisi ollut lajivalikoimaakin, etenkin pienikokoisia lentäviä.
Jäin kaipaamaan pikkukultasiiven kuvaa, pari kertaa se vilahti ohi, näytti olevan kiire jonnekkin.

Varmaankin seuraava lämmin ja kuiva aurinkoinen jakso aiheuttaa aika runsasta liikehdintää pientareilla ja kukkaniityillä. Vanhemmat ns.pakettipellot ovat aika hyviä perhosten kuvausretki kohteita. Siellä on yleensä lajirikas kasvillisuus se tietää myös monenlaisia aiheita, kukista, perhosista ja hyönteisitä.

Kannattaa suunnata vanhoille peltoaukeille, niiltä voi löytyä yllätyksiä.

Kamerat ja kännykät lataukseen ja eiku retkelle luontoon. (muista itikkaöljy).

Luutalahdesta terveisin

Kalle M. Väänänen

2 comments for “Perhosretki

  1. Kauniita olivat perhoset! Hyvä, kun olit kekpuuttanut kultakuoriaisenkin joukkoon.

  2. Harvoin minä vaimoni otan omille luontoretkilleni, mutta tein poikkeuksen viimekesänä. Hän kuvasi perhosia ja yksi hänen kuvaama perhonen oli Kaustajärveltä löytynyt siellä harvinainen Pieni Sinisiipi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *