Värtsilän vanhat torvet

Värtsilän työväenyhdistyksen torvet olivat vuosia sitten esillä vanhassa Uudenkylän koulurakennuksessa (kirjaston talossa), jossa myös Värtsilän valtuusto kokoontui. Kun Värtsilästä tuli Tohmajärven kunnan osa ja kunta myi kyseisen rakennuksen, vei silloinen kyläpäällikkö Raimo Tiittanen puhallinkokoelman evakkoon Tohmajärven kirjastoon. Nyt torvet ovat taas esillä Värtsilän kylätalon yläkerran kokoustilassa, jossa on myös nähtävänä  Värtsiläisten seuran esille panema historiallinen valokuvakokoelma Värtsilästä.

Värtsilän työväenyhdistyksen torvisoittokunnan puhaltimia.

Valokuvia ja vanhoja puhaltimia kylätalossa.

 

4 comments for “Värtsilän vanhat torvet

 1. Hienoa, kun jaksetaan pitää historiaa esillä. Olisiko kellään tulevaisuuden suhteen esille pantavia ajatuksia? Näin toivoo vanha mummo Irene

 2. Kiitos Kotiseutuyhdistyksen hallituksen aktiiviselle jäsenelle – Sepolle – torvien palauttamisesta Värtsilän pitäjään!!!
  – Kun vielä saisimme maaliin suunnitelman valokuvanäyttelystä, joka kertoo huikeasta teatteritoiminnasta Värtsilässä ennen sotia! Nykyinen Värtsilän kesäteatteri sopisi näyttelypaikaksi, koska se jatkaa värtsiläistä teatteriharrastusta.

 3. Kiitos Sepolle mieltäni lämmittävästä torvi-infosta. On hienoa, että torvet pääsivät evakkoreissultaan takaisin minne ne kuuluvatkin.
  Olen kai aikaisemmin Värtsiin kirjoittanut jutun valokuvineen Värtsilän ”puhaltajista”. ”Henne” Henrik Miettinen johti orkesteria kauan aikaa ennen kuin tuli eteen evakkoon lähtö kotikunnilta. Sieltä lapsuudesta asti on säilynyt rakkaus puhallinmusiikkiin. Kun panen mielikuvitukseni liikkeelle, voin kuulla vieläkin keinuvan Tonavan aaltojen soivan!

  Hilkka Partanen

  Jk. Tehtaallahan oli myös oma puhallinorkesteri, hyvin soittava ja komea näky uniformuissaan. En muista, olisivatko esiintyneet koskaan yhdessä?

 4. Kävinpä katsastamassa torvinäyttelyn. Varsinkaan kännykän pikku kuvat eivät anna täyttä oikeutta puhaltimille. Kannatti käydä paikan päällä.

  Tuo puhallinmusiikki harrastus jäi varmaankin kytemään rauhan tultua koska muistan, että puhallin soittajia oli Värtsilässä vielä 60 -luvulla. Pentti Huikuri soitti klarinettia olikohan nimi Vesanen soitti saksofonia muitakin oli mutta ei palaa nimet mieleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *