Värtsilän lentokentällä 1941

Kuva on Värtsilän lentokentältä joulukuussa 1941  (Julkaistu Karjala lehdessä).
Pari vuotta sitten liikuin kesällä samalla alueella. Jäljellä oleva ns. lentokenttä on surkeassa kunnossa, metsittynyt ja nurmettunut. Ehkä helikopteri pääsee siihen vielä laskeutumaan. Valtava määrä tukkipuita oli kentän reunalla.

Hilkka Partanen

3 comments for “Värtsilän lentokentällä 1941

  1. Wikipediasta löytyneen tiedon mukaan kuvan pommikone BL-157 ( Bristol Blenheim 157), kuului Suomessa rakennettuun 15 Bristol Blenheim koneen sarjaan, joissa oli laajennetut pommiluukut ( BL-146 – BL-160) Koneet tulivat käyttöön v.1941..

    Suomeen ilmavoimilla oli käytössä melkein 100 Bristol Blenheimiä. joista 42 konetta oli valmistettu Englannissa ja yli puolet koneista oli rakennettu Suomessa.

    Kyseinen pommikone BL-157 ja kaksi muuta saman sarjan Blenheimiä ( BL-154 ja BL-159 tuhoutuivat Varbenitsan yläpuolella 15.4. 1942, kun pommit räjähtivät irrotessaan koneesta. Kussakin koneessa oli kolmen hengen miehistö, jotka kaikki kuolivat. Kuvatekstissä mainittu ohjaaja Valto Laurila menehtyi tuossa onnettomuudessa.

  2. Opettajani Seppo, kiva kun ollaan ajassa mukana.

  3. Lämmin kiitos taas Pusan Sepolle tarkoista tiedoista Värtsilän lentokenttäjuttuun. ”Sie se ossoot”! Uskon, että Ake olisi ollut lukiessaan kovasti mielissään. Lienen jossakin jutussani kertonutkin, kuinka Värtsilän keskikoulun kolme poikaa olivat päässeet jatkosodan aikaan Värtsilän lentokentälle tutustumaan koneisiin päältä ja sisältä. Evääksi vielä mukaan suklaata ja muita herkkuja. Oli ollut poikien mielestä ikimuistoinen reissu.

    Hilkka Partanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *