20 comments for “Viikon puheenaiheet vko 14

 1. Kohtaa pilkkijä ja kala metkut toisiaan narraten.
  Onkija ja kala eivät katse kontaktia koe. Pilkkiminen on mielenrauhaa luonnon rauhasta nauttimista.

 2. Kaksi lieroa toinen koukussa, toinen pilkin varressa, sanoi Jaakko Teppo pankinjohtajasta pilkillä.

 3. Torstaina 5.4.18 on lähetyksen päiväkahvit kirkolla srk salissa alkaen klo 13. Vieraana diakonissa Tuula Honkonen. Tervetuloa!

 4. Pienillä lammeilla, tummissa vesissä elävät ahvenet viettävät hiljaista aikaa. Turha on niitä narrata kun ahvenella on talviaika menossa. Metsälammen antimista voi nauttia vuosikymmenien kokemuksien myötä. Pitää olla hetkessä ja paikassa oikeaan aikaan. Viimeisillä jäillä ahven ennen kutua on vilkas liikkeissään. Plkkivavan tehtävä on toimia nostokurkena.

 5. On aika katsoa tulevaan. Jokainen sekunti minkä elämme on historiaa. Tulevaisuuteen katsominen on näkemistä miten jatkossa ollaan mukana muutoksessa. Meillä jokaisella on oma tarina ja yhden vertainen on jokaisen tarina.

 6. Lähti talvikalaan Lalli, varusteenaan pilkkipalli. Oli surviaisentoukkaa, kansa sanoi.
  ^Katso muokkaa^.

 7. Olinpa kerran Sääperilla minäkin
  pakkasta kakskytviis
  olin pukeutunut hyvin siis
  Vanha ukko Hämäläinen
  taisi olla erakko kyläläinen
  Nosteli haukia selällä monta
  mutta voi minua onnetonta
  kunnes hämäläinen lähti
  kun taivaalla tuikki ensimmäinen tähti
  menin kertaamaan avantoja jäärän
  ja sieltä sainkin melkoisen määrän
  jopa kolma hauen pulikkaa
  ja monta ahvenen sulikkaa
  velipoika huuteli rannalta mulle
  täällä olis kyyti sulle
  oli isä laittanut kuplavolkkarilla hakemaan
  kun miestä ei alkanut kuulumaan
  kokosin viimeiset sata avannosta siitä
  ja tuumin, että eiköhän tuo jo ukolle riitä

 8. Viime kesänä käsivarren lapissa kairoja kuljettiin. Lapissa hauki on saanut roskakalan tatuksen. Uudelleen he varmaan ovat ymmärtäneet puhtaissa vesissä kasvaneiden haukien arvon. Hotelleissa joissa yövyimme oli aamupalalla haukipikkelsiä. Hauki näin laitettuna oli erinomaista. Kysyin pöydän kattajilta mikä on haukipikkelsin valmistus ohje. He eivät halunneet sitä kertoa, eikä netistä sitä läytynyt. Puhtaiden vesien haueille on tilaus ruokapöydissä. Monen perheen pula-aikojen yli auttoi järviemme ja lampiemme kalat. Ei varmaan silloin nirsoiltu ruan suhteen.

 9. Pitää jatkaa tuohon Eskon kommentointiin.
  Haukihan oli verokala . Kapahauella maksettiin verot mm siksi ettei lohi rasvaisena kalana säilynyt.Toinen verotuote oli tietenkin turkikset. Majavan- saukon -näädän- peuran ja oravan nahat. kyseiset tuotteet siis käytännössä ryöstettiin pohjoisen asukkailta.Lappalainen maksoi veroa Pirkkalaisille venäläisille ja vielä norjalaisillekin. Ahkerana siinä sai olla.

 10. Isäni kertoi kun he lapset oravia metsästivät perheen pienen lisätulon toivossa. Vuosi oli 1910 ja 1915 välin tietämillä. Pienoiskivääri oli silloin poikien metsään menijäin riista pyssynä. Hän kertoi kun orava nähtiin kuusen latvassa ampuma etäisyydellä oli suuri toive, jos osuma tulee että saalis kierii maahan. Jos näin ei käynyt oli edessä ranstakan kera kiipeäminen.

 11. Kala ja merien antimiin liittyvä teollisuus on ylivoimaisesti maailman suurin teollisuuden ala. Myös tähän teollisuuden haaraan liittyy olennaisesti ihmiskunnan ravintoketju. Kannattaa pitää huoli maailman meristä ja pienistäkin vesistä. Kaikki me olemme samaamieltä, että puhdas vesi päivittäin pitää luonnon eläimet, kotieläimet ja ihmiset elossa sekä aineenvaihdunnan kunnossa.

 12. Sauna lämpiää. Tänään syötiin kalapuikkoja. Kouluissa ei ole kuulemma rahaa ķalapuikkoihin. Liian kallista ruokaa niin ķuin kananugetitkin,.

 13. Saastuneitakin veiä maailmassa on jo liikaakin.
  Tässä aiheesta eräs kertomus:
  Raimo Ilaskivi istui Ahtisaaren pöydässä ja kertoi yllättyneensä miten saastainen Välimerikin on.
  Tullut siihen tulokseen, ettei koskaan enää osta välimeren kaloja. Oli ostanut Välimeren sardiineja purkin ja kun oli avannut purkin oli yllätys ollut suuri. Se oli ollut täynnä öljyssä uivia kuolleita sardiineja.

 14. Ei enää Suomi saa sortua lasten eri arvoistamiseen. On aika arvostaa myös kädetaitajia ja oppia ymmärtämään että nuorella on avoinna polut joita puomit eivät sulje. Nuorista löyty matemaatikoita, kielen käyttäjiä, sosiaalisesti toisen huomioivia, on kauppa opit hallitsevia, on teknisesti ajattelevia ja uusimman tekniikan omaksuvia.

 15. löytyskö vielä kieliopin taitajia

 16. Kalapuikoista linnunsiemeniin. Nykyään saa kaupasta ostaa vaikka minkälaisia linnunsiemeniä ja kasvattaa
  niistä mieluisensa linnun:-)

 17. Monet sivutiet ovat nyt erittäin liukkaat. Alueuutisissa
  kerrottiin, että joitakin linja-autovuoroja on jäänyt ajamatta.

  Kaustajärvellä liikkujille tiedoksi, että Halkolahdentielle on tulossa
  hiekoituskalustoa tämän päivän aikana. Näin kertoi tiehoitokunnan
  puheenjohtaja.

  Kiitos huolenpidosta!

 18. Toivoisin, että suomen kielioppi saisi paikan muuttuvassa maailmassa. Tietokone tekstillä tehdä vain ymmärrettävää tekstiä. Nuoret ovat ottaneet uuden kirjoitus tyylin käyttöön. Nopeesti kirjoitettavaa ja yhdesti ymmärrettävän tekstin. Halu heillä on vähän näpäyttää monimutkaiseksi kokemaansa suomen kieliopin taitajien toitotusta.

 19. Pidetään yllä taitoja luonnon antimien suomista mahdollisuuksista ja siirretään perinnetieto myös tulevaisuuden tekijöille. Osataan ja opitaan elämään myös silloin kun lähikaupan tuotehyllyt ovat ostettavia tuotteita vailla.

 20. Minulla kynän lyijy alkaa hiipua kuluneena puuvaipan rajaan. Tarvii löytää terotin että tämän kynän teksti vielä piirtää paperin pintaa. Jatkossa paskahuussin sanomalehden valkea reuna on tukeva alusta tekstintekijän tylsälle kynälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *