Sääperille avattu jää/rantalatu

Sääperille avattu jää/rantalatu, lenkki on 5.6 km. Lähtöpaikkoina Sääperin lintutornin levike, Värtsilän tien varrella, sekä Kontiaisen grillikatos Hiidenvaarantien varrella. Nyt hiihtämään ja nauttimaan kevät hangista ja auringosta.

Hyvää Pääsiäistä kaikille toivottaa latujen tekijä mäeltä.

Share

3 comments for “Sääperille avattu jää/rantalatu

 1. Jussi Raerinne
  2.4.2018 at 18:09

  Sisältö ja vieläpä erittäin myönteinen sisältö selviää jutusta hyvin mutta koska asiat eivät yleensäkään ole selvyydellä piloilla, niin oikaistakoon tässä eräs yksityiskohta:
  Tekstissä mainittu grillikatos ei liity millään lailla Kontiaisen taloon eikä tilaan. Se on rakennettu Sääperin kunnostushankkeen yhteydessä käyttöoikeussopimuksen turvin muistaakseni kahdeksan osakastilan yhteisesti omistamalle venevalkama-alueelle. Aluetta hallinnoi sekä tiemaksua maksaa Uusikylän-Patsolan kalaveden osakaskunta ja ylläpitoon osallistuu omalla panoksellaan myös mm. Värtsilän Pitäjäyhdistys. Paikasta käytetään nimeä Hiidenvaaran venevalkama / grillikatos ja se on julkisin varoin rakennettuna luonnollisesti julkisessa käytössä.
  Kiitos latumestarille, teet arvokasta työtä!😊

 2. Maaria Kontiainen
  2.4.2018 at 23:11

  Kontiaisen perheen puolesta, kiitos tarkennuksesta. Kontiaisen perheessä paikka on aina tunnettu kylän venevalkamana, myöhemmin pitäjän venevalkamana ja murteellisemmin Hii`envaaran venevalkamana Grillikatos sijaitsee vain lähellä Kontiaisen tilaa, mutta ei ole osa kontiaisen tilaa. Kontiaiset ovat vain silloin tällöin käyneet kokeilemassa miten makkara paistuu Hii`envaaran grillikatoksesta ja hyvinhän se paistuu 😊Hyviä hiihtosäitä sääperinjärven hiihtäjille! Sääperinjärven jäällä nimimerkin Kontiainen on myös itse lapsena hiihtämään opetellut.

 3. Hemppa Turunen
  3.4.2018 at 22:27

  Paikan nimien sekaannukset johtunevat vielä ehkä monilla siitä. että Sääperin joukkuekilpailujen pitopaikkana alkuaikoina oli Kontiaisen rantasauna.
  Jos joku vielä sillä osoitteella suunnista kisoihin ei ole harhautunut kuin muutamalla sadalla metrillä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *