Lunta, lunta


Tervehdys täältä itä-koilisesta! Täällä alkaa tuntua jo siltä jotta tuo lumentulo sais jo loppua, täällä tulee jo vähän ahtaanpaikan kammo.

Nuo lumimäärät eivät tahdo oikein mahtua mihinkään. Onneksi on hyvät naapurit, joilla on myös konevoimia tuon lumimassan siirtoon, saatiin jo väljenemään päivällä. Ei tuo muuten ois onnistunutkaan on huonossa kunnossa jalat ja kädet sekä myös niiden välistä.

Muuten onkin mennyt uuniloita lämmittäessä, näkyy tuota halakkoo menevän aikamoinen pino talven aikana, taitaa nuo onneks riittää.

Yritetään kääntyä kevättä kohti. Palmusunnuntainahan on se kesäajan säätötoimenpidekin.

Mikki pappa näyttää kuinka liiosta paineista selvitään.

Luutalahti 14032018

terv:KMV

7 comments for “Lunta, lunta

  1. Juu, lumen puutteesta ei enää kannata purnata. Kyllä sitä ehdittiinkin valittaa kuukausikaupalla. Nyt sitä lunta ripauteltiin tänne Itä-Suomeen paikoin lähemmä puoli metriä kahdessa päivässä. Tänne meidän seudulle tuli ensin noin 10-15 senttiä suvilunta ja seuraavana yönä noin saman verran pakkaslunta. Hyvin sai lumikolan täyteen koukkasipa mistä kohtaa tahansa. Meillä konevoimaa ei ollut, mutta kyllä lumi siirtyi kolallakin toisiin paikkoihin. Laitoin kännykkään kuntoilijoiden käyttämän mittarin päälle, niin se mittasi kuljetuksi matkaksi 6,7 km ja kävelyaikaa noin viisi tuntia. Eikä se mitään tyhjänkävelyä ollutkaan.

    Hyvin tuonne Kallen maisemiin vielä lunta mahtuu kun rakennusten välistä näkyy vielä metsä. Kissa on valinnut kissan päivät

  2. Saatiin juuri kolattua kaikki paikat puhtaiksi ja taas tulee lunta taivaan täydeltä. Tuntuu jo suorastaan kiusanteolta.

  3. Paljon esillä ollut ilmastonmuutos lienee sitten tämmöinen. Kesät ja talvet tulevat lauhemmiksi ja sataa enemmän. Lumitaven aika lyhenee ja on jo nyt noin kuukauden lyhyempi kuin 1960 luvulla.

  4. Viimeisimmät tilastot osoittavat, että talvet ovat lämmenneet ja kesät kylmenneet.
    näin se on hiukan tasoittanut vuoden keskilämpölukuja.

  5. Huomenna Tampereelle hiihtämään ja maisema ladun nähtävyyksiä katsomaan. Kylpylä on siellä kokematta. Komennus hommissa Tampereen ympäristöön ei kerennyt tutustua.

  6. Lunta on riittämiin. Muistellaan, kun saman veran lunta oli. Oli Suomenhevonen ja metsurin tekemät tukit ja ropsit tienvieren pinoa ja laania kasvatti. Muistan kun lunta oli paljon ja hevos ajouria tehtiin. Meidän Perho tamma syvässä lumessa yritti askeltaa. Perho kun huomasi ei näin voi taivaltaa. Perho alkoi laukaten viedä rekeä eteenpäin. Pienillä rekikuormilla ajoura vähitellen saatiin kantavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *