Kisan kuntosali löysi paikkansa

Värtsilän koulun sivusiivessä sijaiseva kuntosali on löytänyt kävijänsä. Reilut kolme vuotta sitten perustetulla kuntosalilla käy nykyisin lähes kolmekymmentä eri ikäistä ja -tasoista kuntoilijaa. -Olen ylpeä siitä että kylällämme on tällainen kuntosali. Ihan henkireikä tästä on tullut, sanoo Päivi Kivivuori, yksi vakiokävijöistä.

Poikkesin salilla Kansalaisopiston kuntopiirin päätteeksi. Maanantaiaamuisin Mirja Kinnusen vetämä ohjattu liikunta kokoaa vajaat kymmenkunta aktiivista kuntoilijaa. Mirjaa kehutaan kilpaa! Eikä suotta! Myös Tohmajärven kunnan liikuntasihteeri Arja Pirhonen saa varauksettomat kehunsa. Arja juuri oli henkilö joka salihankkeen liikkeelle sysäsi. Mirjan sekä Mika Piiroisen toimesta vuosikymmenen naftaliinissa uinunut urheiluseura Värtsilän Kisa saatiin juuri kuntosaliasian myötä uudelleen henkiin.

Tohmajärven kunta antoi vanhan nuorten kerhotilan veloituksetta Kisan käyttöön. Kolmen huoneen kokonaisuus on riittänyt hyvin näihin päiviin saakka vaikka tulevaisuuden toiveissa siintävät isommat tilat. Liikuntatoimen laitelahjoitusten turvin toiminta kolmisen vuotta sitten käynnistettiin. Varojen karttuessa Kisan kassaan, on laitteita hankittu sittemmin pikkuhiljaa lisää. Tohmajärveläiset kuntosaliharrastajat Tarja ja Vesa Jumppanen tekivät myös arvokkaat laitelahjoitukset ja käyttöön saatiin kipeästi kaivattuja lisälaitteita. Tänään salilta löytyvät laitteet jo lähes kaikenkattavaan kuntosaliharjoitteluun.

-Erityisesti miehiä ja maahanmuuttajia kaivattaisiin salikäyttäjiksi lisää, Mirja sanoo. -Maahanmuuttajille ollaankin ideoimassa ohjattua toimintaa heidän omalla kotikielellään, hän jatkaa. Muutoinkin uudet kävijät saavat halutessaan opastusta ja ohjausta kuntosalin laitteisiin ja turvalliseen käyttöön. Harrastus ei ikää katso – kävijöitä on ollut nuorista seniori-ikäisiin. Värtsilän Kisa järjestää myös koulun liikuntasalissa sunnuntaisin sekä kevyempää, Mirjan ohjaamaa keppi- ja kahvakuulajumppaa sekä Tiina Huttusen ja Anjelika Hovin vetämää vähän vaativampaa toiminnallista kahvakuulajumppaa. Molemmissa kerhoissa kertamaksu on ainoastaan 2 €. Kisan jäsenmaksu viime vuonna oli 5 € sekä vuoden kuntosalimaksu 35 € joka oikeuttaa rajoittamattomaan määrään kuntosalikäyntejä. Arkisin sali on avoinna klo 9-20 ja viikonloppuisin klo 9-18.

-Kuntosalilla käynti onkin tuonut helpotusta arjen askareisiin sekä yleiseen jaksamiseen, Mirja ja Päivi toteavat lähes yhteen ääneen.

Toivottavasti kävijämäärät säilyisivät tällä tasolla ja uusiakin harrastajia saataisiin lisää mukaan, Mirja lopuksi heittää toiveen ilmaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *