Kalakilpailun päivitys

Uusikylän – Patsolan osakaskunnan kalakilpailun tuloksia on kerätty täydet 20 vuotta. Ilmoituksia on tullut mainitulla aikajaksolla yhteensä useita satoja; kiitos kaikille sen vaivan nähneille!

Olen viimeksi päivittänyt sijoitukset tänne Värtsiin v. 2014 alussa. Ohessa on jälleen eri lajien kunniataulukko koko kahden vuosikymmenen varrelta ja komealtahan se ainakin minun mielestäni näyttää. Suuria kaloja on siis vesissämme uinut ja ui edelleenkin, kunhan vain löytynee niiden pyytäjiä. Listalta löytyy yksi uusikin bongaus ja sen verran voi tehdä äkisti muita huomioita, että isoimmat siiat ovat keskittyneet yhteen ”pataan” ja harjusennätyksien tavoitteleminenkin on realismia lähinnä tietyssä jokipahasessa.

Muistetaan kuitenkin, että ennätyskala VOI siitä huolimatta tulla etenkin näin hiipuneen pyyntikulttuurin ja sen seurauksena reilusti alikalastettujen vesien myötä käytännössä aivan mistä tahansa.

V. 2017 kilpailu on vielä reilusti kesken; saaliita voi saada ja ilmoitella aina seuraavaan vuosikokoukseen eli käytännössä tuonne maaliskuulle -18 saakka. Saamieni väliaikatietojen perusteella kerrottakoon, että kärkikymmenikkö näyttää jälleen murskautuvan ainakin hauen sekä säyneen osalta ja myös kokonaan aivan uusi laji on kirjaimellisesti luikertelemassa mukaan tilastoihin. Monesta aivan tavallisestakin järvikalasta puuttuu tämän vuoden merkintä kokonaan ja mm. salakkaa ei ole saatu kirjoihin missään vaiheessa, joten pienenpuoleisillakin yksilöillä saisi jo palkinnon pokattua!

Jussi Raerinne

1 comment for “Kalakilpailun päivitys

  1. Eipä voi muuta, kuin päivitellä kalakilpailun tuloksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *