2 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 46

  1. Kävin lintu-metsällä Kaustajärven jo hakatuilla korpimailla ja jätin haulikkoni sekä kivärini kotiin. Kesällä tein havainnon, että metsäkanalintu kannat ovat huonolla tolalla. Kiertelin Kaustajärven pusikoissa ja totesin kesäisen havaintoni paikkansa pitävyyden. Syitä kanalintujen katoon on varmaan monia. Kelvottomat keväät pesinnän onnistumiseen kun ei ole hyönteisiä ensiravinnoksi kuoriutuneille untuvikoille, pienpetojen runsaus, lumen puute pakkasilla kieppiin menoon. Metsästys ei ainakaan tähän ole syynä, koska metsästäjä on luonnon suojelija ja luonnon oikea tuntija ja paikallinen ihminen.

  2. Tarveisiä Veikko Larkaksen kirkosta, tällä kertaa Pielisensuun kirkosta Joensuussa! Messu oli kerta kaikkiaan hieno kokemus! Kahden papin kanssa parikymmentä toimijaa, kirkkokuoroa ei ollut, vaan leirillä juuri olleet lapset lauloivat ja soittivat. Ehtoollisella kävi useita perheitä lapsineen. Ihan tuli tippa silimään! Jumalanpalvelusuudistus pahaimmillaan!

    Niinkuin Värtsilän kirkossa, myös Pielisensuun on siipenä seurakuntakoti – Viekko Larkas oli todella kaukonäköinen. Kirkkokahvit maistuivat hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *