Haluamme käydä Värtsilän koulua!

Syyslomaa edeltävällä viikolla kuulimme ja luimme Kunnanhallituksen esityksen Värtsilän koulun lakkauttamisesta. Asia on toki ollut esillä jo pidempään, mutta valtuustolle tehty esitys sai koulun tulevaisuudesta huolestuneet koulun puolustajat järjestäytymään mielenilmaukseen Värtsilän koulun puolesta. Oppilaiden vanhempia ja kotiväkeä, kyläläisiä, kunnan edustajia ja kaikkia muuten vaan koulun jatkoa haluavia oli kutsuttu koululle perjantaina 13. päivänä klo 9. Tiedotusvälineistä oli paikalla ainakin Koti-Karjalan ja Karjalaisen toimittajat. Myös paikallisradio oli kertonut mielenilmauksesta ennakkoon. Monet paikalla olleiden kännykkäkamerat myös napsivat kuvia tapahtumasta.

Pilvisenä perjantaiaamuna koulun pihalle oli saapunut 80–90 henkilöä mielenilmaukseen koulun puolesta. Oppilaat olivat maalanneet ja taiteilleet iskulauseita koulun puolesta. Kylteissä luki mm. ”VÄRTSILÄN KOULU ON PARAS”, ”TÄÄLLÄ ON HYVÄ OPISKELLA”, ”KOULUA EI SAA LOPETTAA”, ”LÄHIKOULU ON PARAS”, ”PARAS KOULU = VÄRTSILÄN KOULU”.
Banderolliin maalatussa iskulauseessa aamuisen mielenilmauksen sisältö tuli kaikille selväksi ” HALUAMME KÄYDÄ VÄRTSILÄN KOULUA”.

Aluksi oppilaat kyltteineen asettuivat banderollin taakse ja Piiroisen Mika kertoi syyn tälle koulun pihaan kokoontumiselle; Huoli koulun tulevaisuudesta! Myös vanhemmat sekä muut paikalla olleet siirtyivät kylttien ja banderollin taakse ja järjestäydyttiin ”kulkueeksi” ja lähdettiin kulkemaan. Kuviin saatiin mielenilmaisijat kyltteineen ja taustalle kokoontumisen kohde: lakkautusuhan alla oleva Värtsilän koulu. Lopuksi kajautimme myös sanallisesti viestimme; VÄRTSILÄN KOULU ON MAAILMAN PARAS!

Mielenilmauksen jälkeen tämän Maailman parhaan koulun oppilaat, henkilöstö ja vanhempia lähtivät Ruskaretkelle Kukkolammelle Luppotuvan maastoon. Perinteisesti Ruskaretken jälkeen oppilaat ja koulunväki lähtivät Syyslomalle.

Kiitos mielenilmaukseen osallistuneille!
Hyvää Syyslomaa ja syksyn jatkoa! Toivottelee Värtsilän koulun oppilaat ja henkilökunta

Vuokko Väänänen

5 comments for “Haluamme käydä Värtsilän koulua!

  1. Hyvää syyslomaa nyt Värtsilän koulun oppilaille ja henkilöstölle!
    Toivon voivani näin toivotella vuosienkin päästä.

  2. Jälleen mainio esimerkki koulunkäynnin mieluisuudesta tuo ruskaretki Kukkolammen Luppotuvalle! Ei siis ihme, että lapset puhuttelevat kunnan luottamushenkilöitä. Mutta kuullaanko heitä?

  3. Homekoulut mediassa ovat minua suunnittelijana vaivanneet siitä saakka kun niistä on kirjoitettu. Tänä aamuna oli minulla tilaisuus käydä Lauritsalan vuokra parakkikoululla ja se herätti ajatuksen jolla voisi home ongelmat ratkaista.
    Miksi tehdä kivijalkakouluja, kun kunnan tai kaupungin varoilla pienillä kustannuksilla voidaan tehdä muunneltavia rakennuksia kohtuuhintaan. Kohtuuhintaisia rakennuksia voitaisiin sijoittaa siihen paikkaan missä sen hetkinen tarve on ja home ongelmat olisivat hallinnassa. Tilojen laajennus ja pienennys tarpeen mukaan olisi suit sait juttu.

  4. Lauritsalankoulun parakkien nimi pitää ehdottomasti muuttaa nykysuomessa nimeksi siirrettävä rakennus ja ollaan nykyajassa, koska ne eivät näytä mitekään parakeilta. Ainut huonopuoli oli näissä siirrettävissä rakennuksissa se, että ne oli tontin pienuuden takia kaksikerroksia. Meillä Suomessa on tilaa tehdä yhteen kerrokseen jos tahdotaan ja tilaa lasten kirmaista vapasti oman koulun ympäristössä turvallisesti kasvaen.
    .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *