5 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 40

 1. Viikonlopun aikaan lensi Värtsilän yli lähes pilvikorkeudella suuria hanhiparvia. Liekö ottaneet lepoalueikseen Hatunvaaran tai Koivikon pellot Kiteellä.
  Näyttäisi siltä, että Värtsilän pellot ehkä jäävät rauhaan tänäsyksynä.
  Liekö kellä tarkempia havaintoja?

  Toinen havainto eli löytö. Löytyi tontin taka osasta sinivärinen sieni rykelmä. Sientä en tunnistanut omista tiedostoista.
  Laitoin kuvan Värtsiin, kai se joskus tulee ehkä nähtäväksi.

 2. Hanhet valtasivat Liperin pellot toissa viikolla. En ole Värtsilässäkään nähnyt niin valtavaa hanhimäärää. Tien varressa oleva sänkipelto näytti olevan jo aivan täysi kun auringon pimentävä hanhiparvi änkesi sinne sekaan.

  Nyt kuluneena viikonloppuna oli Liperissä kyntökilpailut. Melko lähelle kynnettävää peltoa hanhiparvet asettuivat. Ei niitä traktorit näyttänyt kovin paljon pelottavan.

 3. Kävin tänään Lappeenrannassa Toikansuon hyötyjäteasemalle viemässä puutarhajätettä ja puusta pudonneita pilantuneita omenoita. Jäteaseman vieressä on peltoaukea, jossa oli menossa hanhien kokoontumisajot.Hanhia oli mielettömän paljon ja kaakatus sen mukainen. Tänään saattoi olla päämuutto käynnissä täällä Lappeenrannan seutuvilla.

 4. Huomasin tänään, että Värtsilässä, vaikka ollaan Herrojen hylkäämällä syrjäseudulla niin lehden jakelu toimii huippuhyvin.
  Ilmaisjakelulehtiä tulee taas niin paljon, että lehden jakelukin on joutunut kokopäiväiseen urakkaan. Päivän mittaan oli etu ja takapihan raputkin peittyneet ilmaisjakelulehdistä.

 5. Maija-Liisa kertoi aikaisemmin, että linnuille ei kelpaa kauran siemenet. Talitintit kävivät koputtelemassa ikkunaan. Kyselivät varmaankin syötävää. Laitoin kauran siementä tarjolle. Kyllä vain kelpaavat. Kova kuhina käy ruokintapaikalla. Talitinttien lisäksi on jo ilmestynyt muitakin lintuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *