Seppiä maailmalla

Amerikkalaisilta seppien sivuilta ”anvilfire! News” löytyi mielenkiintoinen liittymä tänne Värtsiin ja Tohmajärvelle. . Vaikka sivut kertovat parhaimmista Amerikan seppämestareista niin sopii mielestäni tämän Hilkan hienon seppä-koosteen jatkoksi.

Ensiksikin etusivulla liekehtii sepän alasin niinkuin Värtsilän ja nykyisen Tohmajärven vaakunassa. Sivu on ”Millenium End Report”, eli ymmärtääkseni ”vuosituhannen loppuraportti”

Sivulla komeilee portin kuva. Portti on erääsen helsinkiläiseen kirkkoon suunniteltu. En tiedä minkä kirkon portista on kysymys. Jos kuka tietää mihin kirkkoon tuo mahdollisesti sopisi niin kertokaa. Portti on noin kolme metriä korkea. Portin on piirtänyt Tohmajärvellä syntynyt Timo Rummukainen. Vanhemmat ovat lähtöisin Värtsilästä.

Noilla sivuilla on mielenkiintoista asiaa vanhasta arvostetusta sepästä, joka nukkui pois lokakuulla 1999 94 vuotiaana. Takominen oli hänellä kaikki kaikessa. Hän oli tahtonut sairaalassakin vasaran leikkaukseen mukaan. Lupa oli annettu, mutta heräämössä vasara oli pitänyt turvallisuussyistä piilottaa sangyn alle. Hän oli tahtonut vasaran kuoltuaan mukaansa arkkuun ja ymmärtääkseni näin oli tapahtunut.

Hänen muistolleen sepät ”soittivat” silloin eri maissa samaan aikaan ”muistokelloja” lyömällä 94 kertaa vasaralla alasimeen.

Tutustu anvilfire sivustoon täältä.

Ihmettelen suuresti, kuinka nuoren suomalaisen sepän piirustukset on otettu näin arvokkaille sivuille lähes pääosaan. Toisen sivun (Page2) taustan täyttää tuon kirkonportin pyöreä ”ovenripa” – kuvio.

Alpo Rummukainen

3 comments for “Seppiä maailmalla

  1. Siinä on hydraulinen ”leka” lyömässä rautaa. Mitenkähän kovasti tuo täräyttää sepän käsiä.

  2. Juha, onko tietoa minkä helsinkiläisen kirkon portti tuo on ja onko tehty valmiiksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *