Aaro-orava, symppis tuttavuus

Aaro-oravan pelot
Arka orava oppii

Mélanie Watt ( suom. Riitta Oittinen):Aaro, arka orava, Aaro-orava saa ystävän, Aaro-oravan syntymäpäivät, Aaro-orava ei saa unta, Aaro-orava uimarannalla, Kustannus Oy Pieni Karhu

Aaro-orava on sympaattinen pieni orava. Mutta hän tietää, että symppis-oravaakin vaanivat monet vaarat. Niitä ovat mm. tappahahämähäkit, myrkkymuratti, vihreät marsilaiset, tappajamehiläiset, pöpöt, hait, jne…

Uimarannalle orava varaa mukaansa paperia ja väriliidut, tikun, täytettävän uima-altaan, taskulampun, säkin kissanhiekkaa ja muovisen flamingon. Mutta itse tehty uimaranta alkaa pitkästyttää niin kuin myös samassa puussa viihtyminen. Niinpä pitää etsiä oikea uimaranta, ja siitä se vasta härdelli syntyy. Kas kun oikealla aurinkorannalla on ihmisiäkin.

Yöllä Aaro pelkää painajaisia ja herää tutkimaan lampulla millainen ympäristö on yöllä. Siellähän onkin puiden ja pensaiden takana hirviä, leijonia, supeja ja jos vaikka mitä, koko joukko nälkäisiä tunkeilijoita.

Syntymäpäiväjuhla vaatii valmistautumista ja vieraiden täytyy olla kelvollisia aralle oravalle. Mutta niinhän siinä käy, että juhlat karkaavat käsistä ja oravan on turvauduttava kikkaan, joka on hyvä, nimittäin kuolleeksi tekeytymiseen.

Lopulta Aaro-oravaa kuitenkin aina onnistaa ja elämä opettaa, että liika varovaisuuskin on pahasta, kuten myös ennakkoluulot muita kohtaan. Ystäväkin löytyy vaikeuksien kautta. Ja kas, Aaro huomaa osaavansa myös lentää.

Kirjasarja on pienelle lapselle juuri sopiva ja käsittelee elämäntilanteita ja antaa sosiaalista oppia, oikeaa suhtautumista muihin lapsiin ja eläimiin, sekä arjen tilanteisiin, kuten nukkumisvaikeuksiin ja pelkoihin. Todella herttainen tuttavuus tämä Aaro ja suosittelen sitä luettavaksi äidin tai isän kanssa kaikille leikki-ikäisille. Kouluikäiset eivät varmaan enää pidä näin lapsellisesta esitystavasta. Kohderyhmä lienee jossakin 3 – 5 vuoden tienoilla.

Jouko Varonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *