7 comments for “Viikon puheenaiheet vko 24, 2017

 1. Onpa ollut hiljainen viikko.. no mikäs sille voi jos kellekään ei tapahdu mitään.

  Kyllä nyt tapahtuu kun Jukolan viesti on käynnissä. Kovin mieluusti pitäisin peukkuja Värtsilän Kisan ja Tohmajärven Urheilijoiden puolesta, mutta ei ainakaan toistaiseksi ole ollut heistä havaintoja. Olen peukutuksissani röyhkeän puolueellinen lähiseutujen suunnistajille. Ensimmäisenä bongasin Tuupovaaran Sepot.. onkohan Keski-Karjalan Rasti mennä vilahtanut huomaamatta.. Tsemppiä pojat ja tytöt. Älkää rikkoko itseänne.

 2. Alpoaatos on valvonut kotirastillaan, tie miten pitkälle aamua kohti. – Kirjoitus toi mieleen ensimmäisen virkapaikkani Hämeenlinnan nuorisopappina. Meillä oli lauantai-iltaisin klo 19 Ristirasti -niminen tapahtuma. Seurakuntatalon voimistelusaliin kokoontui aika iso joukko tyttöjä ja poikia. Siinä ristinsanoman äärellä oli myös seurustelun vipinää, siis sitä samaa mitä ennen oli myös tanssilavan vaiheilla.

  Tänään on kasteeni 80-vuotispäivä. Rovasti Julius Karstenin apulainen Väinö Turunen vieraili ukkini 75-vuotisjuhlassa ja samalla kastoi minut. Kävin aamuvarhaisella tankaamassa rajan takana ja sitten kuuntelin radiosta Keravan kirkosta radioitua messua. Se oli kuin kastepäivän kynttilä. Kirkkomme jumalanpalvelusuudistusta parhaimmillaan! Kun liturgi mursi leivän Jumalan Karitsa -hymnin jälkeen, tuntui kuin olisin istunut Värtsilän kirkossa. Viikko alkoi hienosti. Perinteisen käsityksen mukaanhan viikko alkaa sunnuntaina, jolloin messusta lähetetään arkeen järjelliseen jumalanpalvelukseen. – Room.12:1-2.

  Hyvää viikkoa kaikille Värtsin lukijoille!!!

 3. P.S. Mielosen Pentin lähettämä valokuva ”Varhainen kesäaamu kello 3 Kaustajärvellä” oli Karjalaisessa 14.6. sivu B 5
  Leikkasin talteen.

 4. KUUSENKERKKÄSIIRAPPI
  Tässä resepti vanhan ajan yskänlääkkeestä ja äänen kirkastajasta. Nyt on vielä kuusenkerkät siinä kasvun vaiheessa, jotta siirapin voi tehdä.

  Kerää kuusen tämän vuoden kasvun kerkkiä, niitä vaalean vihreitä ja pehmeitä noin 1,5 litraa. Huuhtele kerkät vedellä ja laita kattilaan. Kaada kattilaan 2 litraa vettä ja keitä kerkkiä 2 – 3 tuntia. Siivilöi kerkät vedestä ja lisää ruokosokeria tai kookossokeria 1 kilo kuusenkerkkäveteen. Keitä kerkkälientä 1 – 2 tuntia, kunnes saat sopivan sakean liemen. Tölkitä kuumana sopivan kokoisiin pieniin tölkkeihin. ( ruokosokerin / kookossokerin kanssa tulee väriltään tummaa siirappia )

  Käyttö sekoita siirappia teelusikallinen lasilliseen vettä ja nauti. Tai nauti sellaisenaan. Kirkastaa ääntä ja torjuu yskää. Voi tätä käyttää mausteena leivonnassa tai kuumissa juomissa. Sopii myös kuumaan rommitotiin.

 5. Ihan vain näin juhannuksen alla!
  Kalevilta tuli mielenkiintoinen resepti kuusenkerkän käytöstä.
  Pitäneepä kokeilla, joudun vain vanhat konjakit tuhoamaan lääkekaapista pois, että saan mahtumaan uudet rommit.
  Aiemmin ko juomat kuten konjakit pidettiin olohuoneen vitriini kaapissa , mutta se ei ole hyvä paikka arvojuomille.
  Sellaisessa kaapissa ne olivat huonosti säilyvää. Ne tahtoivat loppua ennen parasta päiväystä.
  Mutta tuota kuusenkerkkää pitänee kokeilla, jos vielä kerkiän.

  Pekan ajatukseen:
  Juhannusta päästänee pitkästä aikaa viettämään perinteisesti. Talvivaatteissa ja sadevarusteissa.
  Saa nähdä saadaanko perinteistä klo 19.00 syttyvää Pappilanpellon juhannuskokkoakaan syttymään säällisessä ajassa.
  Kaikista ennusteista huolimatta toivottavasti hyvää juhannusta!

 6. Tänään tuli katsottua Karjalaista netistä. Fingerporissa oli tulevaisuuden oivallus meille päättäjien harjoittamille syrjäseuturasismin kohteille.
  Kunnan arvaus keskuksessa ei saatu röntgen kuvia, niin lääkäri antoi lähetteen Niiralan Tulliin josta sai lähimmät läpivalaisukuvat. Että näin asiat hoituu, kun osataan olla oikein kehittämiskykyisiä, mutta pitää kuitenkin varoa sitä päättäjien kärsimää nolo virusta, ettei ylipaisuneita hetkellisiä ideoita joudu koko hallituskin villaisella peittelemään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *