Värtsilän kotiseutuyhdistys toimii

Kotiseutuyhdistyksen sihteeri Vuokko Väänänen, puheenjohtaja Erkki Lintunen, rahastonjoitaja Raimo Tiittanen ja yhdistyksen hallituksen jäseniä.

Värtsilän kotiseutuyhdistys piti sääntömääräisen vuosikokouksensa 29.5.2017 Värtsilän kylätalossa. Yhdistyksen puheenjohtajan Erkki Lintusen avattua kokouksen valittiin tämän kokouksen puheenjohtajaksi Matti Jaatinen jakamaan puheenvuroja paikalla olleille kahdelletoista läsnäolijalle.

Matti Jaatinen johti puhetta kokouksessa.

Vuosikokouksessa vahvistettiin tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle ja muille tilivelvollisille. Kuluneen vuoden toiminnasta oli vuosikertomukseen kirjattu mm. yhdistyksen sääntöjen uudistaminen. Museorakennuksen kunnostamistöitä on voitu toteuttaa työllistämisvaroilla palkattujen kesätyöntekijöiden avulla ja osittain talkootyönä. Myös kunta on osallistunut rakennuksen kunnostamiseen.

Merkittävänä toimintakohteena on ollut kirkkorakennuksessa ja kirkon piharakennuksissa tehty kunnostustyö. Talkootyönä on mm. maalattu ulkoseiniä ja lämpöeristetty kirkkosalin ja seurakuntakodin välinen taiteoviseinä ja kunnostettu eräitä muitakin kohteita.  Oiva Tikka on toiminut uutterana talkoojohtajana. Kotiseutuyhdistys on maksanut tarvikekuluja.

Yhdityksen puheenjohtaja Erkki Lintunen esitteli toimintasuunnitelman.

Tulevalle vuodelle on suunnitteilla runsaasti toimintaa, joka kohdistuu erityisesti kahteen pääkohteeseen. Kirkon ulkomaalausprojektia viedään eteenpäin. Yhdistys on saanut kerätyksi rahaa maaleihin ja muutoinkin valmistellut asiaa, mutta työtä ei voida aloittaa ilman seurakunnan lupaa.

Toinen tulevan kesäkauden pääkohde on myllymuseo, jossa suoritetaan rakennuksen kunnostamista ja esineistön puhdistamista, luettelointia, valokuvausta ja kokoelman saattamista nykyajan vaatimusten mukaiseen museokuntoon. Tähän tarkoitukseen on saatu museovirastolta 5600 euron avustus ja palkataan työtekijä kahden kuukauden ajaksi. Myllymuseolle on suunniteltu järjestettävän valokuvanäyttely, joka kertoo Värtsilän teatteritoiminnasta 1930-luvulla.

Lisäksi on tarkoitus laajentaa museota pajamuseolla, johon on jo tiedossa esineistöä.

Kotiseutuyhdistys ei ole kantanut varsinaista jäsenmaksua vaan ainoastaan muodollisen yhden euron liittymismaksun. Nyt päätettiin vuotuiseksi jäsenmaksuksi 10 euroa.

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti edelleen Erkki Lintunen ja muiksi hallitukasen jäseniksi Vuokko Väänänen, Raimo Tiittanen, Aulis Kosonen, Esko Nylander, Kalle Lintunen ja Seppo Pusa.

Kotiseutuyhdistyksen vuosikokous. Hotelli Joen uusi yrittäjä Auli Kauppinen oikealla.

Hotelli Joki avautuu kesäkuun alussa uusin voimin. Hotelli Joen uusi yrittäjä on Auli Kauppinen. Hän oli mukana kokouksessa, esittäytyi ja kertoi hieman aikaisemmasta toiminnastaan hotelli ja ravintola-alalla.  Kotiseutuyhdistys toivottaa onnea .

Ja ihan lopuksi keskusteltiin taas tästä nettilehdestäkin jonkin verran.

6 comments for “Värtsilän kotiseutuyhdistys toimii

 1. Kiitos ahkerille kotiseutuihmisille, samoin Sepolle kokoustiedoista!

 2. Kiitos Teille, että Värtsilän kotiseutuyhdistys toimii.
  Värtsikin ilmestyi, hyvä näin.

 3. ”Yhdistys on saanut kerätyksi rahaa maaleihin ja muutoinkin valmistellut asiaa, mutta työtä ei voida aloittaa ilman seurakunnan lupaa”.

  Mitenkähän tämä pitää käsittää? Onko se maalauslupa johonkin hyllytetty?

 4. Vähän sama kysymys tuossa yllä kuin että saako toisen tontille rakentaa?

 5. Höh. Ei toisen tontille saa rakentaa, ainakaan ilman lupaa. Mutta toisen tontille saa mennä talkoisiin jos sinne pyydetään. Eikö niin?

 6. Kiitos Sepolle erinomaisesta tiedottamisesta!!! Tuulalle ja muillekin kirkon ulkomaalauksesta kiinnostuneille: Kotiseutuyhdistyksen hallitus on lähettänyt seurakunnalle pyynnön, että maalaus saataisiin alulle mahdollisimman pian. Sen valmistelu on valmis ja parusteellinen. Tarvitaan vain lupa tehdä talkoita ja rahoittaa se. Oiva Tikka talkooporukkoineen odottaa.

  Kotiseutuyhdistys keskittyy nyt Myllymuseon esineistön valokuvaukseen, digitalisointiin ja luettelointiin nyt vaaditulle tasolle. Sitä varten on palkattu taitava tekijä Jonna Hyttinen. Mutta, mutta tarvitaan talkooväkeä siivousta varten. Lähiaikoina ilmoitetaan tapahtumasta. Mitä enemmän talkoolaisia saadaan, sitä nopeammin Jonna pääsee vaativaan työhön.

  Katsotaan, löytyykö Värtsilästä kotiseuturakkautta, niinkuin löytyi ennen vanhaan! Tekemistä riittää e.m. siivouksen lisäksi: Ulko-oven korjaus ja rikotun (tahallaanko rikottu vai miten?) ikkunan korjaus on jo sovittu: Martti Martiskainen ja Veikko Rummukainen. Myllymuseon kyltti Heino Turunen. -Jukka Kososen lahjoittamat pellit odottavat toisen lautavaraston katon uusimista – talkoilla. — Värtsilän pajan perustaminen. Esineistöä tarjolla ja lisää tarvitaan. Pitäähän Wärtsilä Oyj Abp:n syntymäsijoille paja saada!

  Myllymuseon kunnostaminen on perusteltua. Siellä voi silmillään nähdä, mikä oli tarpeellista entisaikojen elämässä. Suurimmalla osalla suomalaisista ei siitä ole lainkaan tietoa, ei ainakaan silmillä nähtäväksi.

  Suomi 100 Värtsilässä odottaa tekijöitä! Anna aikaasi siihen! Laitetaan pitäjän keskusta, Arppen pihaa, kuntoon laidasta laitaan. Mitä olikaan Värtsilä, jos ei olisi Värtsilän koulua, Värtsilän kylätaloa Arppen pihassa ja Värtsilän kirkkoa! Sanoppa se! Sitä kyselee paluumuuttaja mallia 1991.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *