Wärtsilän eläkekerhot juurilla

 

Keskiviikkona 17. toukokuuta oli vilkas päivä Kylätalolla ja Arppen pihassa. Joensuun lukkotehtaan eläkekerho oli järjestelyvuorollaan  suunnitellut ja sopinut Wärtsilän eläkekerhojen yhteisjärjestön WEY:n vuotuisen tapaamisen kokoontumispaikan Arppen pihaan  klo 14 aikaan teemalla ”Paluu juurille”. Eläkekerhot halusivat käydä juurilla ja Arppen patsaalla juhlavuoden kunniaksi, kun Suomi täyttää 100 vuotta, Wärtsilän yhtiöittämisestä on kulunut 110 vuotta, Abloy-lukko täyttää 110 vuotta ja Joensuun lukkotehtaan perustamisesta on lulunut 50 vuotta. 

Puolenpäivän jälkeen väkeä alkoi pikkuhiljaa kokoontua. Ensimmäinen joukko tuli Helsingin suunnalta. Toinen bussi toi väkeä Vaasasta ja kolmannella bussilla tuli Joensuun lukkotehtaan joukko. Vieraat ja paikallinen oma väki mukaan lukien Arppen pihaan kertyi väkeä puolisentoistasataa henkeä.

Väkeä eri puolilta Suomea alkoi kerääntyä Arppen pihalle.

Tilaisuuden alkua odotellessa Martti Tahvanainen viihdytti joukkoa runoilla.

Kutsuvieraana tilaisuudessa ollut Vanhan Värtsilän tuntija Hilkka Partanen (oikealla) tapasi tuttuja.

Tilaisuuden paikallisesta järjestelystä oli neuvoteltu Värtsilän pitäjäyhdistyksen kanssa, ja sovitun alkamisajankohdan koittaessa  Pitäjäyhdistyksen puheenjohtaja Matti Jaatinen toivotti vieraat tervetulleeksi Värtsilään. Tervetulotoivotusta jatkettiin värtsilän laululla. 

Eläkeliiton Värtsilän yhdistyksen lauluryhmä toivotti vieraat tervetulleiksi Värtsilän laululla.

Joensuun lukkotehtaan kerhon puheenjohtajan Eija Hakalan ohjaamana joukko siirtyi seuraamaan kukkalaitteen laskua Wärtsilän teollisuuden perustajan Nils Ludvig Arppen muistomerkille ja kunnianosoitusta jatkettiin kohottamalla malja Arppelle.

Wärtsilän eläkekerhojen yhteisjärjestön puheenjohtaja Pekka Salo ja Joensuun lukkotehtaan eläkekerhon puheenjohtaja Eija Hakala,

 

Malja Arppen kunniaksi.

Eija Hakalan viesti pitäjäyhdistyksen puheenjohtajalle.

Eija Hakalalla oli pitäjäyhdistyksen puheenjohtajalle viesti, jossa kerrottiin  Erkki Lintusen yhteydenottoon viitaten, että Wärtsilä on lahjoittanut pitäjäyhdistykselle 2500 euroa Arppen pihan renkituvan kosteusvaurioiden korjaamiseen. Kovin mieluista kuultavaa.

Tämän jutun tekijäkin pääsi kertomaan vieraille Arppen pihapiiristä ja hiukan muutakin Värtsilästä, sekä  mistä ja kuinka kaukaa valtakunnan rajan takaa ne Wärtsilän todelliset juuret löytyvät. Totesin siinä samalla ettei kunnioitettu pronssiin valettu Arppekaan ole aivan juurillaan tällä paikallaan. Se onkin sitten ihan oma juttunsa, joka on jo aikaisemmin kerrottu Värtsissäkin, ehkä useampaankin kertaan. (viimeksi 13.5.2017)

 

Telttakahvila.

Yhteistapaaminen jatkui kahvitilaisuudella. Kun väkeä oli paljon jouduttiin joukko jakamaan kolmeen eri pisteeseen. Osa oli Hotelli Joessa, toinen osa Kylätalossa ja kaikkein suurin joukko ulkosalla telttakatoksessa.  Kahvihetken jälkeen vieraat  siirtyivät Joensuuhun jatkamaan yhteistapaamistaan.

 

Kun kirjoitan tatä tekstiä tilaisuutta seuranneen päivän iltana, olen jo kuullut Joensuun lukkotehtaan eläkekerhon positiivisia kommentteja  tästä Wärtsilän juurilla vierailusta.  Pitäjäyhdistyskselle kiitos sen osuudesta onnistuneeseen järjestelyyn.

 

 

 

 

2 comments for “Wärtsilän eläkekerhot juurilla

  1. Kiitän kaikkia tapahtumaan osallistuneita,vieraita,talkoolaisia,työntekijöitä sekä muulla tavalla vierailua tukeneita henkilöitä ja yhteisöjä.Kaikki meni sujuvan sutjakkaasti ja uskon että kaikille jäi hyvä mieli.

  2. Suuret kiitokset Värtsilään onnistuneesta tapahtumasta!

    Wärtsilän eläkekerhojen puolesta Eija Hakala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *