Muistoja jatkosodan Värtsilästä

Löysin taas arkistoistani mielestäni mielenkiintoisen lehtileikkeen jatkosodan ajalta.
Kirjoittaja on Jouko Parviainen, Kakun poikia.
Soitin hänelle etelä-suomeen, että tämmöisen löysin ja että saako julkaista uudelleen?
Lupa tuli ja tässäpä silloisen kolmetoistavuotiaan pojan muistelot teille Värtsiin luettavaksi
 
Share

3 comments for “Muistoja jatkosodan Värtsilästä

 1. Kiitos Hilkalle ja Joukolle aidosta, nuoren silmin nähdystä ajankuvasta Värtsilän vaiheikkaassa historiassa.

 2. Huh huh.. mitä kaikkea sitä Hilkan ehtymättömästä leikekätköstä löytyykään. Jouko Parviainen on kirjoittanut mainion kuvauksen aivan kotinurkiltaan. Tiltu on ollutkin ajan hermolla. Ihan kuin toimittaja olisi ollut itse mukana. Olisi kiinnostanut tietää milloin artikkeli on julkaistu, mutta liekö tullut saksittua lehden päivämäärää mukaan.

  Muutaman kilometrin päässä tuosta Värtsilän lentokentästä pohjoisen suuntaan jäi yksi lentopommi räjähtämättä muutaman kymmenen metrin päähän minun kodistani. Siinä se törrötti pyrstö pystyssä koko lapsuuteni ajan. Siinä me lapset leikittiin ja uteliaat lehmät nuoleskelivat jotain eksoottisia ”Tiltun terveisiä”. Pommi poistettiin vasta 60 luvulla.

  Sankarilentäjä Lars Hattisen lentäjäuran loppuminen maahansyöksyyn ei ollut mairitteleva.
  Laitan tähän linkin Wikipediaan, siellä on asiatietoa järkyttävästä lentoturmasta ja kaunis kuva muistomerkistä, jossa on kaikkien lennolla olleiden nimet. Kaikki 25 kuolivat.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Koivulahden_lentoturma

 3. luin mielenkiinnolla Jouko Parviaisen kirjoittaman jutun vanhasta värtsilästä ja tunnistin perheen. Koska olen häntä 10vuotta nuorempi muistikuvani värtsilästä alkaa juuri kesästä -44. Koska perheemme asuivat myöhemmin samalla asuin alueella Spiikissä ennen heidän muuttoaaan seinänaapureina olisin kiinnostunut yhteydestä joukoon tai heimoon jos joku voisi auttaa ottaisin tietoja mielelläni vastaan sähköposti osoitteeseen http://www.mega7@karis.net

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *