3 comments for “Pohjois-Karjalan rajavartioston vuosipäivätiedote 2017.

 1. Onnittelut rajavartiolaitokselle ja erityisesti 70 vuotiaalle P-KR:lle!

  Isäukko aloitti aikanaan v 1945 rajavartiolaitoksen palveluksessa Inkoossa.

  Niin vaikeaa kun sitä nyt on ymmärtää oli Suomen ja NL:n välillä maarajaa
  läntisellä uudellamaallakin.

 2. Niin kauan kuin Porkkala oli N-liitolle vuokrattuna 1994 – 1956 ajan niin vuokra-alueen rajaa vartioitiin samoin kuin muutakin itärajaa. Myös Hangon vuokra-alueen rajaa vartioitiin sotien välissä kuten muutakin rajaa. Samoin Hangon raja linnoitettiin talvisodan jälkeen.

 3. Olen käynyt tuolla Joren ja Kalevin mainitsemalla ”Neuvostoliiton” rajalla. Se on Hangon Lappohjan kylässä. Lappohjassa on myös mittava Rintamamuseo. Kävin talviaikaan siellä joten museo oli kiinni.

  Tässä eäs linkki museon laajaan kuvakokelmaan
  http://www.jatkosota.fi/rintamamuseo/

  Eräs museon puuhamiehistä on myös innokas radioharrastaja. Hän kunnosti museon radioita toimintakuntoon ja piti niillä näytösyhteyksiä muualle Suomeen. Tästä alkoi vuosittainen ”Perinneradiotapahtuma”, jossa pidetään yhteyksiä sodan aikaisilla laitteilla. Tapahtuma on Itsenäisyyspäivänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *