5 comments for “Viikon puheenaiheet, viikko 10

  1. Uskaltaudutaan onnittelemaan myöskin naistenpäivänä kaikkia naisia niitäkin, jotka eivät tiedä naisia olevansa.

  2. Ehkä tämä naistenpäivän kirjoittelun paikka ei ole tälle jutulle ihan oikea. Mutta kun on joskus valiteltu, ettei Värtsilän Nuorisoseurassa ole nuoria, niin vähättelemättä ollenkaan tätä puutetta annan vinkin: Lemin kirjava. Siellä on juuri päättynyt yhden näytöksen kausi. Kuvasta päätellen ovat yhtä nuoria kuin navetan vintilla Värtsilässä.Toivotaan jatkoa taas ensi kesänä.

  3. Minä jota voi myös hömöksi sanoa haluan muutaman sanan kirjoittaa, kun vielä ollaan vapaassa maassa.
    Suomi täyttää 100-vuotta. Näihin juhlallisuuksiin minun mielestäni pitäisi ottaa jo edesmenneet evakot ja heidän panos nykysuomen kehityksessä. Monimuotoisen elämän he ovat viettäneet, kuka mitenkin. He joilla oli maata evakkoon lähtiessä saivat kylmäntilan. Elämä piti aloittaa alusta keskeltä korpea oli vain tulijan luja usko tulevaan.
    Korven raivaaja kansa omin käsin teki laittaen suot ja kiviset vaarat kasvukuntoon viljaa tuottamaan perheen tarpeiksi. Nopeesti silloin Suomen peltopinta-ala kasvoi. Sama raivaaja sukupolvi tuotti jälkeläisiä ja sitä seurasi maalta muutto aalto tehtaiden työvoimaksi ruotsiin ja pääkaupunki seudulle.

  4. Tämä tarina on Suomen historiaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *