7 comments for “Koululaisten Joulujuhla kirkossa 13.12.2016

 1. Kiitos kutsusta! Toivottavasti ei esteitä tule.

 2. Aikana, jota parhaillaan elämme, nostelevat tehokkaasti päätään erinäiset uskonnottomuuden vaatimukset. Esimerkkejä löytyy päiväkodeista ja -kerhoista, kouluista, työpaikoilta ja jopa varuskunnista ym.
  Suomen lakiin säädetty uskonnonvapaus on ehdottoman myönteinen asia, mutta mielestäni se ymmärretään aivan liian ahtaasti ja jotenkin väärällä tavalla.
  Tätä(kin) taustaa vasten on tosi mukava uutinen, että Värtsilän koululaiset päättävät syyslukukautensa Joulujuhlan merkeissä kirkossa.

  Joulua saa toki itse kukin viettää miten lystää ja korostaa niin halutessaan tunnelmansa kohottamiseksi vaikka niitäkin ns. pakanallisia aineksia. Itselleni Joulu kaikesta valmistautumisen aiheuttamasta inhimillisestä uuvuttavuudestakin huolimatta on kuitenkin nimenomaan kristillinen juhla. Elementit, joista oma joulunviettoni rakentuu, perustuvat Sanaan ja sitä kautta kristilliseen perinteeseen; vaikea olisi edes kuvitella mitään muuta.

  Joulurauhaa jokaiselle!

 3. Hyvää joulua kaikille uskonnotonta joulua viettäville !

  Joulua saa toki viettää miten itsekukin lystää,
  ANTAKAA SITTEN MYÖS KAIKKIEN NIIN TEHDÄ TASAPUOLISESTI !!!! JA TÖLVIMISET SIKSEEN !
  Joulu ei ole tuollainen tölvimisen paikka, jonka uhriksi nyt uskonnotonta joulua viettävät taas joutuivat. Kohta joutuvat myös ei kaupallista joulua viettävät…. Mieluummin tonttuilua jouluna kuin kiusaamista.

 4. Olipa upean juhlan opettajat oppilaineen saaneet aikaiseksi. Lämmin kiitos! Oppilaiden talkoilla tekemät tortut sekä glögi alussa lämmittivät tunnelmaan.

  Tuija -ope ilmoittikin heti alkusanoissaan, että tonttuillaan sitten ensi viikolla luokkien omissa pikkujouluissa. Nyt on kirkkojuhlan aika.

  Oli tosiaan kuin ennen vanhaan allekirjoittaneen ollessa koululainen, Jouluevankeliumi kuvaelmana, paimenet pyyhkeet päissään, ujo Maria ja Josef seimen äärellä. Enkelijoukko kiiltohilekruunuineen.

  Unohtamatta juhlan alussa kirkkoon tullutta Lucia kulkuetta.

  Ja kaikki yhdessä saimme laulaa sydämen kyllyydestä ”nyt sydämeeni Joulun teen, on jouluyö sen hiljaisuutta…” ja tietenkin ”enkeli taivaan”, jonka 10.s säkeistö seisaaltaan laulettuna kosketti. ”

  Tuija kävi meidät piirootalkoolaisetkin juhlaan kutsumassa, tämä oli kuin piste iin päälle tälle päivälle.

  Tulukeehan huomenna jouluherkkuja ostamaan! Aloitamme myyjäiset klo 17.30!

 5. Värtsilän koulu osaa ja kehtaa! Opettajien ja oppilaiden yhteistyö tuottaa hedelmää ja on kasvatuksellisesti laudaturin arvoista. Ehkä osansa on silläkin, että koulu ei ole liian iso!

 6. Kaunis joulujuhla kirkossa. Kiitokset kaikille opettajille ja oppilaille!

 7. Ketähän minä nyt oikein olen tölväissyt; omasta mielestäni en ketään, en ole ainakaan tarkoittanut?!
  Toin vain esille oman mielipiteeni, johon minulla niin kuin kaikilla muillakin on oikeus, vieläpä tein sen oikealla nimelläni.

  Tahdon vielä kuitenkin muistuttaa siitä, että ilman aikojen takaisia pienen Betlehemin tapahtumia uskonnottomillakaan ei olisi vuosittain (keskimäärin) kahta – kolmea ylimääräistä vapaapäivää tai vaihtoehtoisesti palkan puolesta vähintään 100 %:lla korotettua työpäivää. Ehdot toki vaihtelevat työaloittain, mutta joka tapauksessa hyvityksiä tulee. Aikoinaan muutaman vuoden palkkatyössä olleena pääsin niistä itsekin nauttimaan.

  Edellä oleva pätee tietysti muihinkin kirkollisiin juhlapyhiin ainakin silloin kun ne sijoittuvat muuhun viikonpäivään kuin sunnuntaihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *