Pohjois-Karjalan rajavartiosto tiedottaa 2.11.2016

Pohjois-Karjalan rajavartiosto tiedottaa 2.11.2016

Katsaus Pohjois-Karjalan rajavartioston toimintaan – Lokakuu 2016

Rajojen valvonta

Pohjois-Karjalan rajavartioston valvomalla maastorajaosuudella tilanne oli lokakuussa kokonaisuudessaan vakaa. Lokakuussa havaittiin maastorajalla yksi epäilty laiton rajanylitys Venäjältä Suomeen Kiteen Närsäkkälän alueella.

Rajatarkastukset

Niiralan rajanylityspaikalla suoritettiin lokakuussa 108 637 rajatarkastusta. Tarkastusten määrässä ei ole merkittävää muutosta syyskuuhun 2016 verrattuna, mutta vuoden 2015 lokakuuhun verrattuna rajatarkastusten määrä oli noin 16 prosenttia (20 874) pienempi.

Suomalaisten rajanylittäjien osuus oli lokakuussa 2016 noin 63 prosenttia (68 372) ja venäläisten rajanylittäjien osuus oli noin 36 prosenttia (39 122). Muiden maiden kansalaisuuksia oli noin yksi prosentti (1 143) kokonaisliikenteestä. Vuoden 2015 lokakuussa suomalaisten osuus oli noin 69 prosenttia (89 187) ja venäläisten noin 30 prosenttia (39 301).

Vuositasolla vuoden 2016 rajanylitysliikenne Niiralan rajanylityspaikalla on ollut lähes vuoden 2015 tasoa. Rajanylittäjiä on ollut yhteensä 1 248 589, mikä on noin 52 000 ylittäjää vähemmän kuin viime vuoden tammi- lokakuussa. Ennakoitavissa on, että suomalaisten rajanylittäjien kokonaismäärä vuonna 2016 jäänee hieman vuotta 2015 alhaisemmaksi pääasiassa tupakkalain muutokseen liittyen.

Lokakuussa Niiralassa evättiin maahan pääsy tai käännytettiin puutteellisten maahantuloedellytysten tai epäillyn rikollisen toiminnan vuoksi yhteensä 11 henkilöä.

Joensuun lentoasemalla ulkorajatarkastus suoritettiin 572 henkilölle.

Lieksan Inarin tilapäisen rajanylityspaikan kautta rajan ylitti lokakuussa 733 henkilöä.

Rikostorjunta

Lokakuu oli rikkomusten osalta hieman normaalia hiljaisempi. Lokakuussa havaittiin yksi epäilty luvaton rajanylitys Venäjältä Suomeen Kiteen Närsäkkälän alueella. Lisäksi havaittiin yksi tapaus, jossa Suomesta ostettua autoa yritettiin viedä maasta venäläisen auton tunnistetiedoilla ja rekisteritunnuksilla. Tätä tapausta tutkitaan väärennyksenä ja ajoneuvorikkomuksena. Pohjois- Karjalan rajavartiosto jatkaa molempien tapausten tutkintaa.

Lisäksi havaittiin 13 liikenne- ja ajoneuvorikkomusta, 3 ulkomaalaisrikkomusta sekä 7 muiden säännösten rikkomusta. Rikkomusten seuraamuksina annettiin 6 rangaistusvaatimusta, 3 rikesakkoa ja 13 huomautusta.

Sotilaallinen maanpuolustus

Ei tiedotettavaa.

——————————————————————————————————

Lisätietoja antaa rajavartioston apulaiskomentaja, puh. 0295 423 000.

1 comment for “Pohjois-Karjalan rajavartiosto tiedottaa 2.11.2016

  1. Aikoinaan P-K:n Rajavalvontaviranomaisten kanssa teimme yhteisiä ”iskuja” rajalla, – silloin kun LP oli vielä olemassa, mutta nyt näyttää, että rajavalvontakin keskittyy muutaman ylimääräisen tupakkikartongin tai putelin tuontiin. Tottakai laittoman maahantulon valvonta on Rajavalvontalaitoksen ensisijainen tehtävä edelleen, mutta mitäs rajavalvoja luukulla tekee, jos rähjäinen syyriälainen esittää pergamentille kirjoittamansa ”turvapaikkapyynnön”? Näin se homma etenee ja on jo edennyt ties kuinka kauan. Eikä hyvältä tulevaisuuskaan näytä……!

    Antti Sistonen
    entinen tohmajärveläinen
    evp. ylik/ LP

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *