Guinness World Records 2017, Sanoma-kustannus 2016

Ennätyksiä kerrakseen
Pisin mies ja suurin kaniini
Amerikan ihmeet ja paljon muuta

Guinness World Records 2017, Sanoma-kustannus 2016

Maailman pisin mies kautta aikain on amerikkalainen Robert Pershing Wadlow ( 272 cm).
Maailman lyhin mies kautta aikain on nepalilainen Chandra Bahadur Dangi ( 54,6 cm).
Maailman pisin nainen tällä hetkellä on intialainen Siddiqa Parveen ( 222,2 cm)

Kirjasta löytyy ihmiskehon ihmeitä paljonkin, kuten pisin kulmakarva (19,1 cm), nuorin kokopartainen nainen, suurin afro-kampaus, vanhin adoptiolapsi ( 76 vuotta), vanhin elävä mies vuonna 2016 Israel Kristal ( 112 vuotta), vanhin elävä ihminen vuonna 2016 Mushatt Jones ( 116 vuotta).

Kirja sisältää paljon amerikka-tietoutta, mutta aina on sekaan mahtunut suomalaisiakin kuten Paavo Nurmi olympiamitaleillaan ja rallikuskit maailmanmestaruuksillaan. Nykyisin taitaa Nurmen rinnalla olla jo pari samaan olympiakultamäärään päässyttä.

Olen myös huomannut, että revontulet on usein rankattu suurimmaksi tähtitaivaan ilmiöksi. Tässä kirjassa mainitaan myös kuvin ja tekstein suomalainen stand-up koomikko Sami Hedberg ( liekö suomalaisen toimituksen lisäys).

Ihmisiä kiinnostaa ennätysten tavoittelu. Niinpä kirjasta löytyy eniten tatuoitua, suurimman lego-mammutin tekijää, pisintä laserilla puhkottua ilmapalloriviä, eniten lampaasta kerralla kerittyä villaa, pisimpiä vuohella tavattuja sarvia, pisintä kaniininrotkaletta, pitkähäntäisintä koiraa, jne jne…

Kirja on taitoltaan ns. sillisalaatti-tyyppiä, joka tietysti väsyttää lukijaa. Viihteeksihän tämä on tarkoitettu ja tietysti moni siitä kiinnostuukin. Itse kuitenkin väsähdin alta aikayksikön, etten peräti ennätysmäisen nopsasti.

Jouko Varonenguinness-tietaa-ennatykset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *