Ruskealan kirkon vihkiminen

Tulipalossa pahoin vaurioitunut Ruskealan kirkko on rakennettu uudelleen. Inkerin evankelisluterilaisen kirkon piispa Aarre Kuukauppi vihkii sen kirkoksi 25.9.2016.

Kirkko on jo kolmas nykyisellä paikalla. Heinäkuussa vuonna 1940 salama sytytti silloisen Ruskealan kirkon ja siitä ovat jäljellä vain rauniokivet. Uuden kirkon rakentaminen aloitettiin Kalevi ja Iiris Keinosen toimesta vuonna 2002. Se vihittiin kirkoksi vuonna 2010. Kirkko tuhoutui sähkölämmityspatterista alkunsa saaneessa tulipalossa maaliskuussa 2013.

 

Kari Mäkisalo

2 comments for “Ruskealan kirkon vihkiminen

  1. Kari Mäkisalo, kyselen saako esimerkiksi Tormajärven seurakunta osallistua kirkon vihkimistilaisuuteen ja käyttää puheenvuoron? Siis voimassa olevan uskontolain mukaisesti.

  2. Minun pitkäaikainen kalakaverini on syntynyt Ruskealassa ja hänen evakkoretket lapsena ovat johtaneet pohjanmaalle. Kylmäntilan on heidän perheensä saanut Uilosta ja umpikorpeen pellot ovat raivanneet. Kiva kun on vielä miehiä suomenmaassa mihin voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *